Maradona zegt sorry en komt niet naar België (al blijft Pfaff hopen)

Maradona zegt sorry en komt niet naar België (al blijft Pfaff hopen)

Een foto op de Facebook-pagina van Maradona. Foto: Facebook

Komt Diego Maradona naar België of niet? Jean-Marie Pfaff was zondagochtend in 'De Zevende Dag' nog optimistisch, maar op zijn Facebook-pagina liet de Argentijn echter weten dat hij niet komt: hij is niet tevreden met de organisatie. Maandag zou de superster in aanwezigheid van een aantal Rode Duivels en met spelers van toen een demonstratiematch spelen in de Lotto Arena.

Het is al bijna vier dagen wachten op Diego Maradona. Het zou trouwens de allereerste keer zijn dat hij voet zet op Belgische bodem. De galamatch die maandagavond wordt gespeeld, zou een rematch worden van de halve finale tussen België en Argentinië op het WK in 1986. De organisatoren verwachtten hem donderdag al, voor een aankondigende persconferentie en een diner voor een goed doel, maar aan die verplichtingen lapte 'Pluisje' zijn laars. En op zijn Facebookpagina maakt Maradona duidelijk dat hij niet komt, omdat hij kritiek heeft op de organisatie. "Dat ligt in de handen van mijn advocaat. Ik verontschuldig me bij de mensen die op een goede show wachtten. Ik hoop dat ik in de nabije toekomst nog kan deelnemen aan een hommage voor mijn goede vriend Jean Marie-Pfaff, dat verdienen zowel hij als ik."

Maar Jean-Marie Pfaff, gastheer van het hele evenement en vriend van Maradona, gelooft er nog in. "Hij kàn nog komen. En wat daar op zijn Facebookpagina staat, daar moet iets anders achter zitten. Ik geef de hoop nog niet op. Maar de mensen moeten natuurlijk weten dat dit een prachtige organisatie wordt, met spelers van toen en van nu, en met arllerlei vedetten. Het wordt een hele mooie taart, waar we met Maradona ook de kers nog op hopen te zetten."

Lees hier de volledige verklaring van Maradona.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.