Souvenierjagers betrapt op site neergestorte bommenwerper

Souvenierjagers betrapt op site neergestorte bommenwerper

De komende dagen gaat het geploeter in de modderige ondergrond verder. Foto: fg

Glabbeek -

De opgraving van de gecrashte bommenwerper lokt heel wat belangstelling, en zelfs ongewenste aandacht. Zo werden het voorbije weekend veertien souvenirjagers betrapt.

De Lancaster stortte op 5 maart 1945 neer aan de Pamelenstraat naast de Velp in Bunsbeek. Het graafwerk naar de gecrashte bommenwerper trok het voorbije weekend grote belangstelling. Jammer genoeg ook van souvenirjagers. Maar deze hadden blijkbaar niet verwacht dat er 's nachts permanent bewakers aanwezig zijn op de site. Die onderschepten veertien ongewenste bezoekers.

De bewaking is in handen van de Honor Guard Europe, een organisatie, waarvan de leden zorgen dat herdenkingsplechtigheden voor oorlogsgebeurtenissen eervol en sereen verlopen. “We merkten dat enkele auto's op straat stopten en hun koplampen op de werf richtten”, vertelt wachter Jo Peeters. “Even later doken er ongure figuren op vanuit een bosje vlak bij de opgravingen. Daarna reed ook een terreinwagen tot vlak tegen de kuil. Ze hadden het duidelijk gemunt op de opgegraven resten van de Lancaster. Toen we onze lampen op hen richtten, sloegen ze op de vlucht zonder buit. De terreinwagen raasde achteruit de wei uit. De achteruitkijkspiegel sneuvelde tegen een afsluitingspaal en we noteerden een Nederlandse nummerplaat. Die gegevens zijn overgemaakt aan de politie.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

IN HET NIEUWS.

Het beste van Enkel voor abonnees