Food

OVERZICHT. Dit zijn de beste betaalbare restaurants in uw buurt

OVERZICHT. Dit zijn de beste betaalbare restaurants in uw buurt

Foto: *

Lekker eten hoeft geen fortuinen te kosten. Daarom brengt Michelin al twintig jaar de 'Bib Gourmand Benelux' uit, waarbij de prijs/kwaliteitsverhouding van de restaurants centraal staat. In alle restaurants die aangeprezen worden, kan je voor minder dan 37 euro een driegangenmenu eten.

De Bib Gourmand Benelux wordt samengesteld door dezelfde inspecteurs als de klassieke Michelingids, die volgende week wordt voorgesteld. Alleen ligt de nadruk op prijs/kwaliteit: in de nieuwe editie voor 2017 staan 313 restaurants, waarvan 165 in België, waar je een voor-, hoofd- en nagerecht kan eten voor maximaal 37 euro. 

"De Bib Gourmand kent zowel bij het grote publiek als bij de restaurateurs een groeiend succes", zegt Michael Ellis, internationale directeur van de Michelingidsen. "Dat bewijst de evolutie in het aantal adressen de afgelopen twintig jaar: vandaag zijn er 313 adressen geselecteerd, in 1997 waren dat er nog maar 112".

In België zijn er 25 adressen die voor het eerst in de gids vermeld staan:  waaronder de dimsum van 5 Flavors Mmei in Antwerpen, de traditionele lekkernijen van Bodo in Gent en de bistroklassiekers van Toucan in Elsene. Voor lekkers uit de Ardennen kunt u terecht bij Les Terrasses de l'Our (Our), La Fête du Palais (Lustin) en Cadre Culinaire (Huy). In Nederland telt de gids 18 nieuwe adresjes.

De Bib Gourmand Benelux wordt vanaf 24 november verkocht voor 17.95 euro.

Bekijk hier welke restaurants in uw buurt een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding hebben:

 

Corrigeer