VOETBAL 1sTE PROVINCIALECS BRAINE - VK LIEDEKERKE - Liedekerke bevestigt remonte met Fabrizio Cino

“Ik ben geen speler voor de B-ploeg”

“Ik ben  geen speler voor de B-ploeg”

Fabrizio Cino: “Uiteraard profiteer ik mee van blessures.” Foto: johnny de saedeleer

Halle / Liedekerke -

Liedekerke ging met de volle buit aan de haal in Eigenbrakel en sprong zo haasje over met Braine. Hallenaar Fabrizio Cino werd door de nieuwe coach Johan Hertveldt uit de vergeetput gehaald en trok zich als rechtsachter uit de slag.

Je verzeilde op een zijspoor onder de vorige coach. Voor jou was de trainerswissel een zegen?

Fabrizio Cino: “Liedekerke bevestigt zijn remonte met negen op negen. Het stemt me tevreden dat die goede reeks werd neergezet met mij in de ploeg. Ik wil geen kritiek leveren op Steven Bellemans, maar hij legde duidelijk andere accenten.”

“Onder Johan Hertveldt wordt elke wedstrijd voorbereid met een tactische video-analyse van de tegenstrever. Dat vind ik best nuttig. We staan nu echt wel uitstekend voorbereid aan de aftrap. Zelf bleef ik steeds hard werken. Ik ben geen speler voor de B-ploeg.”

“Ik trek niet elke training naar Liedekerke om er in derde provinciale te voetballen. Toch bleef ik steeds positief ingesteld, terwijl ik wachtte op een kans in de hoogste provinciale reeks. Mentaal moet je sterk op je benen staan. Ik ben opgetogen dat ik door de zure appel heen beet.”

Je lijkt nu helemaal gelanceerd?

“Ik stond nu al twee matchen op rij negentig minuten tussen de lijnen. Uiteraard besef ik ook dat ik mee profiteerde van blessures. Dan moet je ook wel je kans grijpen. Tegen het sterke Crossing Schaarbeek hielden we toch maar netjes de nul. Op Braine kwamen we op voorsprong, die we opnieuw kwijtspeelden na een penaltyfout van De Kegel.”

“Gelukkig reageerden we snel met een treffer van Arno Polfliet. Na rust wisten we dat het nog zwaar zou worden, maar we overleefden de storm. We stegen naar de twaalfde plaats en proberen onze positie in het klassement tegen de winterstop nog wat te verbeteren. Een mooi seizoen behoort nog altijd tot de mogelijkheden.”

Steven Bellemans was vooral een uitstekende motivator. Welke andere accenten legt de door Emilio Ferrera geschoolde tacticus Johan Hertveldt?

“De nieuwe coach hanteert andere looplijnen, die erin worden gehamerd op training. Ik vind dat we ook op training nu meer een groep vormen dan voorheen. De rode lantaarn speelden we alvast definitief kwijt. Zelf gaf ik me 150 procent om van de B-ploeg opnieuw overgeheveld te worden naar de A-ploeg.”

“Daar wil ik nu graag blijven bevestigen. De trainerswissel zorgde voor nieuwe lucht en krikte het niveau van de groep ongetwijfeld de hoogte in.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio