Nieuwe functie voor oude transithal nog niet bekend

Iconische Sky Hall krijgt nieuw kleedje

Iconische Sky Hall krijgt nieuw kleedje

De iconische Sky Hall wordt in ere hersteld. Foto: Brussels Airport

Zaventem -

De iconische Sky Hall, die tussen 1958 en 1994 dienst deed als transithal, zal in 2017 gerenoveerd worden. Welke functie de nieuwe hal krijgt is nog niet bekend, maar een cultuur- en evenementenhal behoort tot de mogelijkheden.

Brussels Airport Company start binnenkort een renovatieprogramma aan de emblematische Sky Hall uit 1958. Het gebouw zal gerenoveerd worden met respect voor het origineel.

“In 1958 was de opening van een grote, commerciële luchthaven van strategisch belang voor ons land”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. “Die enorme investering in een moderne luchthaveninfrastructuur onderstreepte het economisch belang van een luchthaven met internationale uitstraling voor België en Brussel.”

Recordtempo

“De Sky Hall, die oorspronkelijk dienst moest doen als een transithal, en de bijhorende terminalgebouwen werden in recordtempo opgetrokken naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958. De toenmalige infrastructuur in Melsbroek voldeed immers niet om het verwachte aantal bezoekers gepast te kunnen ontvangen.”

De Sky Hall werd ontworpen door de Belgische architecten Brunfaut, Bontinck en Moutschen en geldt als een van de schoolvoorbeelden van de Belgische modernistische architectuur. Talloze Belgen hebben er tussen 1958 en 1994 familie of vrienden uitgezwaaid of verwelkomd.

“We zijn als luchthaven erg trots om dit iconische gebouw terug in haar oude glorie te herstellen. Het is niet enkel belangrijk voor het Belgische architecturale patrimonium, de Sky Hall staat ook symbool voor het belang van de commerciële burgerluchtvaart in België. Eens de renovatie van de Sky Hall is afgerond, zal de hal een nieuwe bestemming krijgen. Op dit moment is dat nog niet beslist.”

Een cultuur- en evenementenhal behoort tot de mogelijke opties. Enkele weken terug speelde Lost Frequencies uitzonderlijk in de Sky Hall. Die stunt krijgt dus mogelijk een vervolg.

Façade

Brussels Airport start begin 2017 met de complexe renovatie. In een eerste fase wordt de glas- en staalstructuur van de façade onder handen genomen. Die gevelrenovatie zal ongeveer 2,6 miljoen euro kosten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio