Zoek de 7 verschillen: Fanny Kiekeboe krijgt eigen stripreeks

Zoek de 7 verschillen: Fanny Kiekeboe krijgt eigen stripreeks

Foto: rr

De blonde en sexy dochter van Marcel en Charlotte Kiekeboe gaat solo. Fanny Kiekeboe krijgt haar ­eigen stripreeks, getiteld Fanny K. Scenarist van dienst is de bekroonde thrillerschrijver Toni Coppers (55), bekend van ­inspecteur Liese ­Meerhout. Geestelijke vader Merho (68) gaf ­alvast zijn zegen.

In 2017, het jaar dat ‘De Kiekeboe’s 40 jaar zullen bestaan, komt op 12 april deel 1 uit van de trilogie over Fanny met een iets ouder doelpubliek, ‘Moordgriet’. Voor de tekeningen zorgt Jean-Marc Krings, een Franstalige Brusselaar. Fanny is enkele jaren ouder, woont niet meer thuis, maar samen met vriendin Alanis. Terwijl Tomboy, die andere vriendin (met een opmerkelijk beroep als prostituee), ook niet ver uit de buurt is. Zo’n cast biedt mogelijkheden.

Het opzet doet denken aan ‘Amoras,’ de succesvolle en meer volwassen interpretatie van Suske en Wiske. ‘Fanny K’. wordt “de natte droom van het Vlaamse stripverhaal”, aldus Standaard Uitgeverij.

Steven Spielberg-budget

Veel mag Toni Coppers nog niet kwijt. “ Toen Merho mij vroeg of ik nieuw leven wilde geven aan de meest begeerde vrijgezellin van Vlaanderen, zeiden we al dat Fanny het jongere zusje zou kunnen zijn van mijn Liese Meerhout. Ze hebben dezelfde drive. En Fanny is het populairste personage in De Kiekeboes. Daar rotzooi je niet mee. Dat moet goed zijn. We hebben dan ook veel tijd besteed aan het scenario.”

“Het verschil met thrillers schrijven? Merho zegt: In een strip heb je een Steven Spielberg-budget. (lacht) Voorts valt me de beknoptheid van de teksten op. Ook dat was een hele fijne les.”

Zoek de 7 verschillen: Fanny Kiekeboe krijgt eigen stripreeks
Fanny zoals we ze kennen uit de Kiekeboe-reeks van Mehro. Foto: rr
Zoek de 7 verschillen: Fanny Kiekeboe krijgt eigen stripreeks
En Fanny zoals ze zal worden getekend door Jean-Marc Krings in haar eigen stripreeks. Foto: rr
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees