Beauty

Bekend plus-sizemodel krijgt eigen Barbie met dijen die tegen elkaar wrijven

Bekend plus-sizemodel krijgt eigen Barbie met dijen die tegen elkaar wrijven

Foto: Mattel

Het aantal bekende plus-sizemodellen is nog steeds schaars, maar in elk geval heeft Ashley Graham (28) wel dat glazen plafond doorbroken. Het volslanke model kan nu zelfs zeggen dat ze haar eigen Barbie heeft. Al had ze wel enkele vereisten in petto voor Mattel vooraleer de pop in productie mocht gaan. Zo stond ze erop dat de dijen van de Barbie tegen elkaar moesten schuren.

In het verleden heeft Mattel al heel wat kritiek over zich heen gekregen omdat het onmogelijke schoonheidsidealen zou promoten bij jonge meisjes. Begin dit jaar besloot de speelgoedfabrikant eindelijk een nieuwe weg in te slaan en lanceerde het drie Barbies die andere lichaamtypes hadden: een heel lang meisje, eentje met rondingen en eentje die petite is. Mattel lanceerde daarna ook een Sheroes-lijn waarbij ze 'badass' bekende vrouwen hun eigen Barbie geven. Na onder andere balletdanseres Misty Copeland, artieste Zendaya en regisseur Ava DuVernay kreeg nu ook plus-sizemodel Ashley Graham haar eigen Barbie.

Graham kondigde het nieuws zelf aan op haar Instagram, maar vertelde aan The Huffington Post ook dat de pop er niet zomaar kwam. "De nummer één voorwaarde was dat haar dijen elkaar zouden raken. Ik zei tegen hen: 'We kunnen deze Barbie wel maken, maar als haar dijen niet tegen elkaar wrijven, dan is het niet authentiek'."

 

Come on @Barbie, let's go party!!! ??Thank you to my new and incredible @Mattel family for this honor! #beautybeyondsize #barbie #curvybarbie

Een video die is geplaatst door A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) op

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees