Braziliaan wordt gehuurd

Bizar: sterkhouder Neto is geen eigendom van AA Gent

Renato Neto speelt al bijna vier jaar voor AA Gent, maar bizar genoeg blijkt de Braziliaanse middenvelder nog steeds geen eigendom te zijn van de Buffalo's. Dat bevestigt algemeen manager Michel Louwagie in Sport/VoetbalMagazine.

AA Gent wil de de 25-jarige controlerende middenvelder langer vastleggen, maar is daarvoor afhankelijk van onderhandelingen met Atlético Monte Azul, de Braziliaanse club die eigenaar is van de Gentse sterkhouder : "Neto is niet einde contract, want hij behoort nog toe aan een Braziliaanse club", bevestigt Michel Louwagie. "Wij huren hem. Of het onze intentie is hem definitief aan te kopen, blijft een thema dat we liever niet bespreken via de pers. Zoiets zullen we wel doen met zijn ploeg van herkomst, de speler én zijn makelaar. Wij zijn zeer tevreden over zijn ontwikkeling. Want anders zou hij niet meer bij ons spelen. Er bestaan daar hoe dan ook bepaalde afspraken over met de makelaar, met wie we voortdurend in contact staan. De onderhandelingen zijn volop bezig."

Marcelo Robalinho, advocaat en partner van het spelersagentschap Think Ball, bevestigt die versie van de feiten vanuit Brazilië: "Ik kom naar Gent voor het Europa Leagueduel tegen SC Braga. Dan zal ik met mijnheer Louwagie – die sowieso voorrang krijgt – discussiëren over Renato. Maar ik moet ook rekening houden met de belangen van Atlético Monte Azul. Over hun specifieke eisen kan ik nu niet in detail treden. Alleen is het belangrijk om te weten dat Renato zich goed voelt in België en bij Gent. Eerst zullen we met AA Gent onderhandelen, pas daarna met andere buitenlandse clubs. Want door hun Europese parcours vorig seizoen en de afgelopen maanden is er wel degelijk belangstelling."

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.