Stadion van 40.000 plaatsen

Voorzitter heeft goed nieuws over bouwplannen Club Brugge

Voorzitter heeft goed nieuws over bouwplannen Club Brugge

Foto: Photo News

Club Brugge bouwt aan de toekomst. Letterlijk. Er was al de afgeronde renovatie van het Jan Breydelstadion, er is het nieuwe trainingscentrum in Westkapelle en binnenkort moet ook het bouwproject 2020 – een nieuw stadion met 40.000 zitplaatsen – definitief in gang worden gezet.

Het grootste project – het nieuwe stadion aan de Blankenbergse Steenweg – kent een positieve evolutie. De zonering van het gebied wordt morgen behandeld door de Vlaamse Regering en bij Club hebben ze er vertrouwen in dat ze nadien kunnen denken aan vergunningen en bouwplannen.

“Ik heb er het volste vertrouwen in dat we in 2020 in een nieuw stadion van 40.000 plaatsen kunnen spelen”, verklaarde voorzitter Bart Verhaeghe aan VTM. De oorspronkelijke bedoeling om in 2019 in de nieuwe voetbaltempel het seizoen aan te vatten, wordt dus een jaartje opgeschoven. Al blijft het wachten op het definitieve startschot.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.