Meisje (3) krijgt kus van familielid met koortslip, en dat heeft rampzalige gevolgen

Meisje (3) krijgt kus van familielid met koortslip, en dat heeft rampzalige gevolgen

Foto: Instagram Savina French-Bell

Van de ene dag op de andere stond het gezichtje van Sienna Duffield (3) uit het Engelse Gloucester vol pijnlijke zweren. Eten lukte niet meer en haar kleertjes hingen constant vol bloed en etter. Na langdurig onderzoek kwam de oorzaak aan het licht: het meisje had het herpesvirus opgelopen na een kus van een familielid met een koortslip.

Het pijnlijke verhaal van het Britse meisje begon in oktober 2015. Door een kus van een familielid liep Sienna een ernstige infectie op. Ze kreeg pijnlijke zweren in haar mond, die zich nadien verspreidden naar haar kaken en boven haar ogen.

De jeuk was ondraaglijk en de huid van haar gezichtje begon al snel te bloeden en te etteren. Op haar tweede verjaardag werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Daar moest ze aan een infuus liggen omdat ze niet meer kon eten.

“Het gezichtje van Sienna werd precies opgegeten door de infectie”, zegt moeder Savina French-Bell (21), die verpleegster is. “Het leek alsof iemand zuur over haar had gegoten. Iedere dag was een hel, acht maanden lang. Er zat altijd bloed op haar kleren, die ik dan meteen moest weggooien. Ook haar lakens moest ik dagelijks wassen. Ik durfde amper nog met haar naar buiten gaan. Volwassenen gaven vreselijke opmerkingen en de kinderen staarden haar aan.”

My beautiful girly, no matter how much your eczema comes back and spreads you will always be perfect&beautiful to me xxx

Een foto die is geplaatst door Savina Jaye French-bell (@savinajayexox) op

Acht maanden lang leek geen enkel antibioticum aan te slaan. Ook zalfjes hielpen niet. De infectie bleef terugkomen. “Nadien kreeg ik te horen dat ze mogelijk allergisch was voor iets. Ik hield de huisdieren dus weg van haar en zorgde ervoor dat ze geen zuivelproducten meer at. Maar zelfs dan kon haar huidje niet genezen. De dokters wisten niet wat het probleem was. Ze vertelden me dat Sienna ook eczema had, waardoor de toestand van haar huid nog erger werd.”

Na tientallen ziekenhuisbezoeken werd pas begin dit jaar de juiste diagnose gesteld: herpes. Flucloxacilline bracht beterschap en het meisje is intussen zo goed als helemaal genezen. “De kans bestaat natuurlijk altijd dat de infectie terugkomt, maar we duimen dat dat niet zal gebeuren. Het gezichtje van Sienna ziet er sinds enkele maanden weer fantastisch uit.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees