DE OFFERTE. Wat kost een keramische wastafel?

DE OFFERTE. Wat kost een keramische wastafel?

Foto: Duravit

Een nieuwe wastafel? Dan is de kans groot dat je voor keramiek kiest. Hoeveel betaal je hiervoor? We vroegen het aan Steve Souverijns, marketing manager bij Duravit.

Je vindt ze in verschillende maten, vormen en systemen. Maar wat bepaalt de prijs? Materiaal en design spelen een belangrijkere rol. “We gaan uit van een keramische wastafel met een standaardbreedte van 60 à 65 cm. Afhankelijk van design en type schommelt de prijs bij ons tussen 73 en 659 euro”, vertelt Steve.

“Standaard kennen we keramiek in de vorm van porselein. We werken ook met een tweede soort keramiek dat meer slag- en stootvast is. Hier betaal je uiteraard iets meer voor.”

Hoe specialer de vormgeving, hoe hoger de productiekost, dus hoe duurder de wastafel. Zo zijn bijvoorbeeld wastafels met een dunne rand heel verfijnd, maar het prijskaartje is iets hoger dan een standaardwastafel.

“Keramiek is op zich heel onderhoudsvriendelijk, maar daar bovenop kan je een aparte coating laten toevoegen. Dit maakt het oppervlak nog gladder waardoor vuil minder kans krijgt om zich af te zetten. Dit kost per wastafel 80 euro extra.”

 

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over wastafels. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees