Beauty

Zo camoufleer je huidprobleempjes op een natuurlijke manier

Make-up die zo subtiel is dat het lijkt alsof je er geen draagt. Het is een trend, maar hoe begin je thuis aan zo'n supernatuurlijke look? En valt een subtiel opgemaakt resultaat eigenlijk wel te rijmen met de huidprobleempjes die we liever camoufleren? Lezeressen Melanie en Liesbeth vroegen het zich af, wij zochten het samen met hen uit.

Melanie: “Hoe camoufleer ik mijn rode wangen en pukkeltjes zonder zwaar make-upeffect?”

Make-upprofiel? Gevorderd. Gebruikt elke dag foundation en concealer.

S.O.S.? “Ik heb altijd rode wangen en als ik stress heb of mijn huid een keer vergeet te reinigen, krijg ik last van acne. De juiste foundation vinden is moeilijk: gebruik ik een dekkende textuur om de pukkeltjes of de couperose op mijn wangen te camoufleren, dan ziet mijn gelaat er altijd zo dof en zwaar gemake-upt uit. Bovendien sluiten die dekkende texturen mijn huid af, waardoor ik net nog meer acne krijg. Hoe kan ik die rode wangen en puistjes verdoezelen en er toch stralend uitzien?”

 

Liesbeth: “Ik heb weinig tijd. Hoe laat ik mijn vermoeide, droge huid er snel stralend uitzien?”

Make-upprofiel? Absolute beginner. Draagt een paar keer per jaar make-up voor speciale gelegenheden.

S.O.S.? “Huidverzorging en make-up? Met een baby en een peuter in huis is er enkel tijd voor een snelle douche. Ik draag bijna nooit make-up, ook al omdat ik eigenlijk niet zo goed weet hoe ik het moet aanbrengen. Als ik me toch aan foundation waag, ziet het er altijd uit als een dikke koek. Maar misschien kan het wel subtieler? Hoe kan ik mijn vermoeide huid laten stralen in amper een paar minuten? En kan ik de donkere kringen onder mijn ogen camoufleren zonder dat het lijkt alsof ik superveel make-up draag?”

 

Meer tips en producten over natuurlijke make-up en glow faken voor beginners en gevorderden, lees je in Nieuwsblad Magazine bij de krant van 26 november

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees