VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - SPORTING BRUSSEL - Liedekerke is bezig aan felle opmars

“We gaan voor vier overwinningen op rij”

“We gaan voor vier overwinningen op rij”

Jasper Allonsius: “De titel? Laat ons maar stap voor stap vooruitgang boeken.” Foto: dsj

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter forceerde Liedekerke de doorbraak naar eerste provinciale door in de finale van de eindronde Sporting Brussel af te troeven met 7-1 in een historische match. Jasper Allonsius wil zondag ook tekenen voor kleinere winstcijfers.

Jullie wonnen al drie keer op rij, dat geeft vertrouwen voor een vierde zege?

Jasper Allonsius: “We gaan na een 9 op 9 inderdaad vol voor vier op een rij. Liedekerke heeft de wind in de zeilen en moet het ijzer smeden terwijl het heet is. We rukten intussen op naar de twaalfde plaats en kunnen zondag haasje over springen met Sporting Brussel, maar eigenlijk moeten we niet te veel focussen op het klassement. Zo leggen we onszelf onnodige druk op. We mogen niet te ver in de toekomst kijken. Indien we zondag winnen, schuiven we sowieso op. Een goede organisatie aankleven is de boodschap. Op die manier troefden we Crossing Schaarbeek af en gingen we ook winnen op Braine. We kennen ook een tikje geluk waar we onder Steven Bellemans van verstoken bleven.”

Het cliché stelt dat je geluk ook afdwingt. Vaak valt dat de kampioen te beurt, maar dat zit er helaas wel niet meer in voor Liedekerke?

“Laat ons maar stap voor stap vooruitgang boeken. Belangrijk is ook dat je de eerste treffer maakt. Het is één van de stokpaardjes van onze nieuwe coach Johan Hertveldt. Hij vraagt om alles uit de kast te halen om als eerste te scoren. Dan zit je in een zetel. Bij de tegenstrever slaan de twijfels toe terwijl je zelf wat kan terug leunen en er ruimte vrij komt in de rug van de defensie van de tegenstrever. Een ander stokpaardje van de coach is dat je speelt zoals je traint. De jongste vier weken slaan de gensters op training in het rond. Iedereen trainde vlijmscherp om zich aan de nieuwe coach te bewijzen en nu om in de basis te blijven.”

De mislukte start ligt achter de rug en Sporting Brussel moet een hapklare brok worden voor een hongerig Liedekerke?

“Ik zou het aspect revanche toch niet uit het oog verliezen. Sporting Brussel zal op revanche azen nadat het zwaar voor de bijl ging. Daardoor werden de Brusselaars niet alleen in hun eer gekrenkt, maar het kostte hen ook een extra jaar in tweede provinciale. De nul houden wordt belangrijk. Eens op voorsprong kunnen we meer op onze kwaliteiten spelen. Zelf voel ik me centraal op het middenveld nog steeds zeer goed aan de zijde van Klaas Dillens.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio