voetbal 1ste provinciale dh jeuk - zepperen-brustem - Broers Pieter en Toon Lormans spelen bij Zepperen -Brustem voor het eerst samen

“Zonder druk voor de top vijf gaan”

“Zonder druk voor de top vijf gaan”

Pieter en Toon Lormans: samen uit, samen thuis. Foto: Tom Palmaers

Zepperen Brustem staat zondag opnieuw voor een derby. Een loodzware, want in Jeuk is het nooit makkelijk. Zepperen Brustem draait tot verrassing van velen al heel het seizoen vlot mee in de kop. Dan moet je kwaliteiten hebben.

Bij de vorming van de kern liet men bij Zepperen-Brustem zijn oog vallen op de vlot scorende spits van de beloften van Spprting Hasselt, Pieter Lormans (20). “Ik heb ook nog een broer die voetbalt. Hij speelde het laatste jaar wel niet zo veel”, liet Pieter zich bij de eerste contacten ontvallen.

Zo kwam ook linksachter Toon Lormans van Bilzen-Waltwilder naar Zepperen Brustem. “Kraakbeenletsel in de knie, polsblessure en de combinatie met mijn studies (apotheker) die niet altijd even makkelijk was: ik heb een sukkeljaar achter de rug”, zegt Toon (22). “Nu ben ik aan mijn stage bezig in Bilzen. Nog enkele maanden, en dan studeer ik af.”

“Dit is het eerste jaar dat ik niet meer in Leuven zit, zodat ik me meer kan toeleggen op voetbal. Toen ik wist dat ik met Pieter samen in dezelfde ploeg zou spelen, heb ik er alles aan gedaan om topfit aan de competitie te beginnen. Ik speelde tot nu toe alles.”

Opgesplist

Pieter: “Het is voor het eerst dat we samen spelen. Vroeger bij de jeugd van RKC en Tongeren speelden we wel bij dezelfde club, maar gezien het verschil in leeftijd niet in dezelfde ploeg. Daarna zijn we opgesplitst: Toon naar Magic Foot, Sporting Hasselt en Bilzen; ik speelde verder bijna heel mijn jeugd bij STVV, tot de beloften.”

“Vorig seizoen zat ik bij de beloften van Hasselt. Ik hoorde wel bij de A-kern, maar verder dan enkele invalbeurten kwam ik niet. Ongeveer dertig goals heb ik er gemaakt, en dan had ik nog niet alles gespeeld. Ik wilde geen vier keer meer trainen, vandaar Zepperen-Brustem. Twee trainingen lukt beter met mijn studies (derde jaar geneeskunde in Diepenbeek, jc.).”

Toon: “We hebben een jonge ploeg zonder vedetten die goed aan mekaar hangt. Op het veld werken we hard voor elkaar en ook naast het veld zijn we vrienden. We moeten voor de top vijf gaan, maar druk is er niet.”

Dat de match in Jeuk een derby is, wordt de Diepenbeekse broers door de ploegmaats wel aan het verstand gebracht.

Toon: “Dit wordt weer een cupmatch. Ook nu kom ik weer jongens tegen (Peustjens, Weeghmans) met wie ik in de jeugdreeksen speelde. Dat is het fijne aan deze reeks: veel jongens die een nationale opleiding kregen, maar niet konden doorbreken, voetballen nu op dit niveau.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio