Laatste grote ziekenhuis in oosten van Aleppo vernietigd

Laatste grote ziekenhuis in oosten van Aleppo vernietigd

Er staat nauwelijks nog een gebouw recht in Aleppo door de aanhoudende bombardementen Foto: AP

Bij de aanhoudende bombardementen in de Noord-Syrische stad Aleppo is opnieuw een groot ziekenhuis buiten werking gesteld. Daardoor beschikt het oostelijke deel van de stad niet langer over voldoende medische voorziening.

Volgens de Unie van Syrische Medische Organisaties (UOSSM) werd het Omar Bin Abdul Asis-ziekenhuis vrijdag geraakt bij een artillerieaanval. Het is niet duidelijk hoeveel slachtoffers daarbij vielen, maar volgens verschillende berichten liggen er nog medewerkers en patiënten onder het puin.

Vrijdag moesten in het oosten van Aleppo nog vier andere ziekenhuizen, waaronder ook een kinderziekenhuis, sluiten omdat het gebouw ernstig beschadigd raakte bij bombardementen.

Het Rode Kruis waarschuwt daarnaast ook voor de afbraak van het elektriciteitsnetwerk en de watervoorzieningen in het gebied. “Dat kan het begin zijn van een fatale neerwaartse spiraal die het hele verzorgingssysteem van een grootstad als Aleppo in gevaar brengt.”

Volgens het Syrische Observatorium zijn zaterdag minstens 27 burgers omgekomen bij luchtaanvallen en bombardementen van het Syrische regime op rebellenwijken in Aleppo. In totaal ouden sinds dinsdag bijna honderd burgers gedood zijn.

Een correspondent van het Franse persagentschap AFP ter plaatse hoorde sinds vrijdag raketten, obussen en bomvaten neerkomen.

Het oosten van Aleppo wordt sinds 2012 door rebellen gecontroleerd. Regeringstroepen, die steun krijgen van Rusland, belegeren dat deel van de stad. Mensenrechtenorganisaties klagen al enige tijd aan dat bij het beleg medische voorzieningen geviseerd worden, maar Moskou ontkent de beschuldigingen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees