Kinderen 'protesteren' voor veiligere route naar school

Gent / Drongen - Honderden kinderen van een basisschool in Baarle, in de Gentse deelgemeente Drongen, hebben maandagochtend een lange ketting gevormd om een veiligere verkeerssituatie aan hun school te vragen.

Een tientallen meters lange “slang” van kinderen in fluohesjes is gisteren van de schoolpoort van basisschool Don Bosco naar de Baarledorpstraat gewandeld. Aan het drukke kruispunt passeren elke dag duizenden wagens en vrachtwagens. De Kloosterstraat, de zijstraat van het kruispunt, werd onlangs vernieuwd.

“Maar het is niet veiliger geworden, zelfs wat onveiliger”, zegt directrice Katrien Goeman. “In de Kloosterstraat gaan meer dan vierhonderd kinderen elke dag naar school. Maar er zijn geen fietspaden, enkel suggestiestroken. De verkeersdrempel die hier lag is weggehaald omdat hij steeds kapot werd gereden.”

De school hoopt op een veiligere omgeving. Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) kwam de actie bekijken, maar kan zelf niet ingrijpen. De Baarledorpstraat is een gewestweg, die wordt beheerd door het Agentschap Wegen en Verkeer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio