Nog maar net eigen restaurant en al Michelinster

Nog maar net eigen restaurant en al Michelinster

Twee poulains van Peter Goossens en twee nieuwe sterrenchefs: Sébastien Ververken (links) en Maarten Bouckaert. Foto: lva

Kortrijk / Waregem -

Twee jonge chefs en poulains van driesterrenchef Peter Goossens die nog maar net een eigen restaurant openden, zien hun werk al bekroond met een Michelinster. Met Castor in Beveren-Leie en Vol-Ver in Marke telt de regio nu vijf sterrenrestaurants.

Maarten Bouckaert (34) van Castor in Beveren-Leie haalde in Gault&Millau al 16 op 20 en werd verkozen tot Jonge Chef van het Jaar in Vlaanderen. Als kers op de taart kende Michelin een ster toe aan het restaurant, dat pas begin dit jaar opende.

“Toen mijn vrouw Stefanie en ik met onze eigen zaak begonnen, was dit niet onze ambitie. Het belangrijkste is dat ik nu echt mijn eigen ding kan doen”, vertelt Maarten.

Sébastien Ververken (31), chef-kok van Vol-Ver in Marke, startte zijn carrière in sterrenrestaurant ‘t Convent in Reninge, uitgebaat door de vader van zijn echtgenote Sharon De Volder (32).

Enkele jaren geleden sloot die zaak noodgedwongen de deuren na eerder de ster verloren te zijn. “Rudi is heel blij voor ons en heeft ons altijd heel hard gesteund. Het is geweldig dat er weer een ster in onze familie is.”

Corrigeer

MEER NIEUWS