VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEkERKE - SPORTING BRUSSEL - Fabrizio Cino grijpt zijn kans op de Heuvelkouter

“Ik bleef ondanks alles altijd positief ingesteld”

“Ik bleef ondanks alles altijd  positief ingesteld”

Fabrizio Cino: “We horen thuis in de linkerkolom.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke / Halle -

Hallenaar Fabrizio Cino leek onder Steven Bellemans het vijfde wiel aan de wagen. Na de komst van Johan Hertveldt werd de linksachter opgevist uit de vergeetput van de B-ploeg en in eer hersteld op de Heuvelkouter.

Wedstrijden op pakweg Essene en Borchtlombeek vormden ongetwijfeld een cultuurschok?

Fabrizio Cino: “Elke trainer maakt zijn eigen keuzes. Ik voel geen behoefte om de ontslagen coach Steven Bellemans nu op het schavot te zetten en met alle zonden te overladen. Ik bleef altijd positief ingesteld.”

“Ik bleef steeds mijn beste beentje voorzetten op training en probeerde Liedekerke B op sleeptouw te nemen wanneer ik er diende aan te treden. Voor mij bleek de trainerswissel een goede zaak. Liedekerke B beschikt trouwens over een getalenteerde en jonge groep die moet meedraaien in de linkerkolom.”

“Het is er prettiger voetballen dan voorheen, toen tegen de degradatie werden gestreden. Ook Liedekerke A moet evenwel in de linkerkolom meedraaien. Daaraan mee werken zint me wel.”

Na drie zeges op rij kwam de Liedekerkse trein tot stilstand op het perron van Sporting Brussel?

“Het werd een moeilijke wedstrijd voor beide ploegen. Ik denk dat de puntendeling terecht was. Sporting Brussel pakte uit met een sterke organisatie die van gewapend beton leek. We raakten er moeilijk door.”

“Als linksachter kreeg ik een aalvlugge spits tegenover mij. Ik haalde ook zelf enkele keren de achterlijn en zorgde voor een assist nadat doelman Cobbaert me lanceerde en ik een één-twee opzette met Vandegucht. Ik leverde de bal in bij Steve Desaegher en die wist er wel raad mee. Ik ben tevreden dat ik mijn steentje kon bijdragen.”

Liedekerke zette nu een tien op twaalf neer na een dramatische start die moeilijk te vatten valt?

“We zitten nu gewoon in een goede periode die in schril contrast staat met de prestatiecurve van de seizoenstart. Het vertrouwen keerde terug. Na de trainerswissel had ik persoonlijk niets te verliezen. Verder weg zakken in de anonimiteit was toch niet mogelijk. De keuzes van de trainer moet je altijd respecteren.”

“Dat hield ik me steeds voor en ik viel geen enkele keer uit mijn rol. Ik vond het veel te voorbarig om te stellen dat Liedekerke nu tegen de degradatie moet vechten.”

“Vorig jaar draaiden we mee in de top vijf en zo fors is de groep niet gewijzigd. Ik zie onze remonte dan ook een vervolgstuk krijgen. Paniek is immers altijd een slechte raadgever.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio