Kok krijgt Michelinster in Aalst, maar vertrekt om nieuwe zaak in Leuven te openen

Leuven / Aalst -

Visrestaurant Kelderman uit Aalst heeft maandag na lang wachten een eerste Michelinster gekregen. Opvallende timing, want binnen iets meer dan drie maanden start chef-kok Bart Tastenhoye met een eigen zaak, en dat in de Naamsestraat in Leuven.

De euforie was groot toen Bart Tastenhoye maandag te weten kwam dat hij een eerste Michelinster binnen had, na vijf jaar hard zwoegen bij restaurant Kelderman. Ieder jaar hoopte hij erop, maar het wilde maar niet lukken. En nu is hij er dan eindelijk toch. Net als Bart er iets minder mee bezig was. Want binnen enkele maanden verlaat hij Kelderman en start hij een eigen restaurant in Leuven.

“Daarom is het gevoel dubbel”, zegt hij. “Deze ster is het resultaat van teamwork. We hebben met een hele ploeg keihard gewerkt, dus ik vind het wel jammer dat ik hen moet verlaten. Daarom had ik die ster liever in 2015 al gezien.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees