Twee volle cinemazalen voor 23 woningen: “Het was beslissen of te laat zijn”

Twee volle cinemazalen voor 23 woningen: “Het was beslissen of te laat zijn”

Twee cinemazalen vol, voor amper 23 appartementen: zelfs de ontwikkelaar is verrast door het succes. Foto: fvv

Gent -

Nog vóór de eerste steen gelegd is, zijn de Oude Dokken op weg om een van de meest gegeerde wijken van de stad te worden. Op het lanceringsevenement, gisteren in Kinepolis, gingen bijna alle middenklasse – lees: betaalbare – woningen de deur uit. “Het was tekenen of te laat zijn.”

Wie er nog aan twijfelde dat de vraag naar kwalitatieve woningen groot is in Gent, moest gisteren in Kinepolis zijn. Twee volle cinemazalen voor de lancering van het project Nieuwe Dokken, de eerste fase van de nieuwe wijk Oude Dokken. Meteen na de voorstelling konden geïnteresseerden hun handtekening zetten. Dat deden ze ook. De woningen die in verkoop gingen, zijn die in de woontoren ‘Faar by Beel’, het gebouw van Stéphane Beel centraal op de site.

De toren bevat 43 appartementen. Daar zijn 8 budgetwoningen bij die volgens een puntensysteem zullen worden verkocht door het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf. Bleven over: 35 appartementen. Maar daarvan was een deel al intern verkocht aan medewerkers van het ontwikkelingsbedrijf. Slechts drieëntwintig woningen dus, en die gingen na de infosessie gretig van de hand.

INFO

www.denieuwedokken.gent

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio