Meisje belt hulpdiensten terwijl ze verkracht wordt, en toch blijft dader staalhard ontkennen

Meisje belt hulpdiensten terwijl ze verkracht wordt, en toch blijft dader staalhard ontkennen

Het meisje werd aangevallen in de ochtend van 6 augustus, na een avondje uit. Foto: ss

Sint-Niklaas -

Ze kon haar vader nog één sms’je sturen en de hulpdiensten bellen terwijl ze werd ­belaagd. Maar toch werd een 19-jarig meisje brutaal verkracht in Sint-Niklaas. Dankzij het telefoontje is de bewijslast tegen Azrak F. overweldigend. Maar toch blijft de man, een recidivist die illegaal in ons land verblijft, nu voor de rechtbank ontkennen.

Het meisje had het gisteren bijzonder moeilijk, toen haar zaak voor de rechtbank kwam. De confrontatie met haar belager viel haar zwaar. Ze verliet de zaal, gesteund door haar vader. “Sinds de feiten kampt ze met zware psychologische problemen. Ze heeft nachtmerries, paniekaanvallen en durft de deur niet meer uit”, zegt haar advocaat.

De wonde is dan ook nog pijnlijk recent. Het meisje werd aangevallen in de ochtend van 6 augustus. Na een avondje uit, wandelde ze naar huis. Plots merkte ze dat ze werd gevolgd. “Ze stuurde nog een sms’je naar haar vader waarin ze schreef dat er iemand achter haar aan kwam”, zei haar advocaat gisteren in de rechtbank. “De papa doorkruiste de hele stad om haar terug te vinden, helaas zonder resultaat. Hij kon niet voorkomen dat zijn dochter in handen van Azrak F. terechtkwam.”

De man beval het meisje om zich uit te kleden. Achter een auto misbruikte hij haar. Hij zei haar nog dat ze haar gsm moest uitschakelen. Toch is ze er op een bepaald moment in geslaagd de hulpdiensten te bellen. Op de geluidsopnames was te horen hoe ze krijste. Haar geschreeuw om hulp werd ook door heel wat buurtbewoners gehoord.”

Al in de cel

En toch blijft Azrak F., een man van Marokkaanse origine die illegaal in ons land verblijft, de feiten ontkennen. Eerst beweerde hij zelfs dat hij die ochtend nooit in Sint-Niklaas was geweest. Tot hij geconfronteerd werd met camerabeelden, waarop hij duidelijk te herkennen was. Daarna hield hij vol dat hij wel met het slachtoffer had gesproken, maar haar nooit had aangeraakt. Maar zijn DNA werd op haar lichaam gevonden. In een volgende versie zei hij dat hij seks met het meisje had, maar mét toestemming. Gisteren toverde hij weer maar eens een nieuwe verklaring uit zijn mouw: “Ik herinner me niets meer, ik was dronken.”

F. is nochtans niet aan zijn proefstuk toe. Nog geen twee jaar geleden werd hij tot drie jaar cel veroordeeld voor zedenfeiten, maar die straf heeft hij niet volledig uitgezeten. Openbare aanklager Pascal Persoon haalde dan ook hard uit naar Azrak F. Hij eiste vijftien jaar cel. “Deze man is een recidivist die vrouwen als een prooi ziet. Hij heeft geen enkel normbesef en betekent een gevaar voor alle vrouwen en de maatschappij. Hij is een rotte appel die uit de mand verwijderd moet worden.”

Bovenop zijn celstraf riskeert F. nog een boete van 6.000 euro en een ontzetting uit zijn rechten van tien jaar. Het vonnis valt op 5 december.

Corrigeer

MEER NIEUWS