Vierde cd Revel Revel wordt geremastererd in The Lodge in New York

Gentse band Too Tangled in de voetsporen van Lou Reed en David Bowie

Gentse band Too Tangled in de voetsporen van  Lou Reed en David Bowie

Foto: Steven Hendrix

Gent - De Gentse band Too Tangled heeft in Oxford zopas de opnames van hun vierde album afgerond. Het album zal ‘Revel Revel’ heten en mag verwacht worden in het voorjaar van 2017. Het duo kon de opvolger van ‘Stay Restless’ laten remasteren in The Lodge in New York, voor muzikanten naar verluidt een iconische plek.

Eigenaar van het in Greenwich Village gelegen The Lodge is niemand minder dan Emily Lazar. Deze meervoudige Grammy-nominee is vooral bekend van haar werk voor onder meer Paul McCartney, Depeche Mode, Foo Fighters, Sonic Youth, Björk en talloze andere coryfeeën uit de muziekwereld.

Hoe komt een band uit Gent daar in godsnaam terecht? Eva Buytaert en Roeland Vandemoortele van Too Tangled geven tekst en uitleg. “Voor de opnames van ‘Revel Revel’ werkten we opnieuw samen met producer Ian Davenport (bekend van onder meer Other Lives, Stereophonics, Band of Skulls en Radiohead). Ian heeft behoorlijk wat connecties en tipte ons The Lodge. Tot onze grote verbazing kregen we vrij snel antwoord uit New York. Bleek dat men er vooral onder de indruk was van de vibe, de sound en de productie van het album. Na enkele verdere afspraken kregen we de frappante vraag of we even konden overvliegen uit L.A. L.A.? We antwoordden hen dat we gewoon  Belgen waren."

Vervolgens was het aan Too Tangled zelf om achterover te vallen van verbazing toen ze van Emily Lazar hoorden met welke rockiconen zij nog ettelijke onvergetelijke momenten in de studio beleefde. David Bowie (‘Heathen’, ‘Reality’) en Lou Reed (‘NYC Man’), twee absolute helden in het universum van Eva en Roeland: “Met die kennis in het achterhoofd kan ‘Revel Revel’ op geen betere plaats worden afgewerkt.” 

Too Tangled werd in 2009 opgericht en bracht sindsdien drie platen uit. In die tijdspanne slaagde de band erin een verrassend eigen geluid te ontwikkelen waarop de termen indie, rock, wave van toepassing zijn. De groep oogstte tot dusver vooral succes in het buitenland en tourde intensief in landen als Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. 'Revel Revel' ligt op 17 maart 2017 in de winkels. 

Een verslag van een concert van Too Tangled in januari 2015 in de  zaal van Trefpunt, kan u hier lezen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio