Fotozaken zien nieuwe cabine op stadhuis als zware concurrent

Stad plaatst fotocabine, fotografen woest:“Dit is regelrechte broodroof”

Michiel Ceuppens weet niet of hij nog verder wil gaan met zijn zaak in Tienen. Foto: vrs

Tienen -

De nieuwe fotocabine in het stadhuis van Tienen is niet naar de zin van de lokale fotozaken. “Een mes in de rug van de handelaars en oneerlijke concurrentie”, klinkt het. Schepen Tombeur is niet akkoord en ziet het als een extra dienstverlening.

In het stadhuis staat er voortaan een fotocabine. “Wie geen aangepaste foto bij de hand heeft kan zo meteen een nieuwe pasfoto laten maken. Voor 6 euro krijgen gebruikers een set van 6 pasfoto's die voldoen aan alle wettelijke Europese normen en dus geschikt zijn voor officiële documenten”, zegt schepen van Burgerlijke Zaken Ine Tombeur (N-VA). “De cabine is ook toegankelijk voor personen met een rolstoel. Naast de cabine hebben we een kleiner fototoestel waar we ook aan huis de nodige documenten kunnen regelen en de juiste foto kunnen maken.”

“Dit is regelrechte broodroof”, zegt Michiel Ceuppens van Focus Foto op de Hennemarkt. “Ik reken 9 euro voor een perfecte dienstverlening waar klanten ook nog uit verschillende foto's kunnen kiezen. Fotozaken hebben het, door de digitalisering, al erg moeilijk en nu neemt ons eigen stadsbestuur ons nog een deel van onze omzet af. We zijn alle dagen open en onze zaak is gelegen op een zucht van het stadhuis. Mijn huurperiode loopt volgend jaar af en ik weet niet of ik nog verder wil gaan. Dit zou wel eens de druppel kunnen zijn.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

.

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees