Koninklijke fanfare Zarren-Werken zondag op Zondag Vosdag

VIDEO. Luc De Vos over fanfare in Capitole: "Is da wijs maat!"

Gent - Eric Vanthuyne, de nu 70-jarige euphoniumspeler (kleine tuba) van de Koninklijke Fanfare Zarren-Werken herinnert het zich nog goed: niet het precieze jaartal (2007 zo blijkt), maar wel het gezicht van Luc De Vos, toen de Koninklijke Fanfare Zarren-Werken na het laatste nummer van de slotshow van de tournee Homo Erectus, de Capitole kwam binnengewandeld en Mia begon te spelen.

 "Uiteraard was het management en de groep op de hoogte, maar Luc zelf wist van niets" aldus Eric Vanthuyne die al sinds zijn 10 jaar muziek speelt. "Maar voor ons was het toen niet de eerste keer dat we iets met Gorki samen deden, in 2004 speelden we samen met Gorki in Middelkerke wel meer dan 10 nummers samen. Dat was voor Fanfare aan Zee. We stonden daarna ook nog met Gorki op Dranouter, en speelden toen Mia, Beste Bill en Eisen van de Romantiek, als ik het mij nog goed herinner. We vonden het een eer dat we nu gevraagd worden om op de Kouter te spelen, de organisatoren willen er een echt volksfeest van maken, en dat wij daar mogen aan meedoen. Tof gewoon. Maar het is niet echt de bedoeling dat we Gorkinummers brengen. We zullen verschillende sets spelen, en zoals het een fanfare past, af en toe eens stoppen om iets te drinken en ons wat op te warmen. Om daarna weer te spelen."

De olifant is grijs

De komst van de fanfare van Zarren-Werken was overigens niet de enige verrassing tijdens die fameuze show van 30 april 2007 in de Capitole. Het was dezelfde show waarin Wim Helsen via een videoconferentie de inhoud van het nummer 'De Olifant is Grijs' in vraag stelt, waarna de olifant van het Malterpark doodleuk op het podium kwam gewandeld en we Vos één van de weinige keren hoorden zeggen 'ik durf niet', toen de olifant een snoepje uit zijn hand wilde eten. Knotsgek vond Vos het, en hij sloot het olifantmoment af met de uitspraak "Ik wist niet dat een olifant zoveel haar had!". U kan dat moment bekijken in de video, ergens op 1u24minuten. Al belet niets of niemand u om de volledige registratie van het slotconcert van de tournee Homo Erectus te bekijken. Dat kan helpen om het muzikale gemis aan Luc De Vos en Gorki toch een beetje op te vullen.

Tickets en de volledige programmatie van Zondag Vosdag via de site van het evenement.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio