“Astronaute waarschuwde voor aliens vlak nadat ze zelfmoord probeerde te plegen”

“Astronaute waarschuwde voor aliens vlak nadat ze zelfmoord probeerde te plegen”

Claudie Haigneré

Een merkwaardig verhaal over een Franse voormalige astronaute en politica gaat deze maand plots de wereld rond. De feiten dateren al van 2008, maar worden dezer dagen om mysterieuze reden weer opgevist. Centraal in het verhaal: aliens. Maar klopt het allemaal wel?

Claudie Haigneré, geboren op 13 mei 1957, was de eerste Europese vrouw die een bezoek bracht aan het ISS (Internationaal Ruimtestation). Dat deed ze in 2001. Zo’n vijf jaar eerder vloog ze ook al naar Russisch ruimtestation MIR. Intussen werd er ook een asteroïde naar haar genoemd.

Na haar “carrière” in de ruimte waagde Claudie zich in de politiek. Zo was ze onder andere van 2002 tot 2005 minister van onderzoek en nieuwe technologieën en minister van Europese aangelegenheden in de regering van Jean-Pierre Raffarin.

“Astronaute waarschuwde voor aliens vlak nadat ze zelfmoord probeerde te plegen”
Ruimtestation MIR Foto: AP

Overdosis

Claudie trok daarna naar een onderzoekslab van het Pasteur Instituut om daar aan het werk te gaan.

Alles liep daar vlot. Tot december 2008. Claudie Haigneré werd door haar naasten bijna buiten bewustzijn gevonden in haar woning. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. De toen 51-jarige vrouw had een overdosis slaappillen genomen. Ze werd gevonden toen ze nog bij bewustzijn was. Tot daar klopt het verhaal nog volledig. Over wat daarna gebeurde, hangt een grote waas van mysterie. Zo zou Claudie meerdere keren geschreeuwd hebben “dat de aarde moet gewaarschuwd worden”, en moest Claudie vastgebonden worden, waarna ze in een coma belandde. Of dat ook echt klopt, is niet duidelijk. Het is alleszins een wijdverspreide theorie onder ufologisten over wat er toen die avond in december gebeurd is.

“Astronaute waarschuwde voor aliens vlak nadat ze zelfmoord probeerde te plegen”
ISS Foto: EPA

Dat er een paar uur na de zelfmoordpoging brand uitbrak in het instituut waar Haigneré onderzoek deed naar onder andere menselijk DNA, bevestigt de complottheoristen in hun geloof dat er wel degelijk buitenaards leven is “want Claudie had tijdens haar onderzoek mogelijk iets ontdekt over buitenaards leven dat niet mocht geweten zijn.”

Waarschuwing voor aliens

Haigneré kwam er daarna weer helemaal bovenop. Ze schreef haar overdosis pillen later toe aan een burn-out, het was geen zelfmoordpoging, zo zegt ze. Toch geloven veel mensen dat Claudie wél zelfmoord wilde plegen omdat wat ze gezien had tijdens haar carrière als astronaute haar te veel werd en dat ze de wereld toen wilde waarschuwen voor aliens.

Hoewel er geen bewijzen zijn dat Claudie dat ook écht gezegd heeft, werd er deze maand door UFOmania een video over gemaakt. De verhalen over Haigneré doen al langer de ronde, maar komen nu opnieuw boven water door die ”reportage”. Hoewel van bedenkelijke kwaliteit en hoewel er geen bevestiging is van wat er in de “reportage” beweerd wordt, werd de video op korte tijd al meer dan een miljoen keer bekeken. Waarom die complottheorie plots nu weer opduikt is niet duidelijk.

- Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be -

“Astronaute waarschuwde voor aliens vlak nadat ze zelfmoord probeerde te plegen”
Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees