Marc V. voelt zich onrecht aangedaan

Man die Iljo Keisse aanviel op training veroordeeld tot 100 uur werkstraf

Man die Iljo Keisse aanviel op training veroordeeld tot 100 uur werkstraf

Iljo Keisse werd op 12 juni 2015 het slachtoffer van verkeersagressie Foto: fvv

Marc V., de man die wielrenner Iljo Keisse vorig jaar aanviel bij een geval van verkeersagressie, is door de rechter veroordeeld tot 100 uur werkstraf en een boete.

Op 12 juni 2015 diende Iljo Keisse een klacht in bij de politie nadat hij in Destelbergen slachtoffer werd van verkeersagressie. Volgens hem – en twee onafhankelijke getuigen – werd hij tijdens een trainingsrit de pas afgesneden door Marc V. (44). Een paar honderd meter verder kwam het tot een incident. De man stapte uit zijn auto en gaf Keisse een duw. De renner viel en raakte gewond aan de schouder.

Marc V. ontkende die versie van de feiten, en trok de twee onafhankelijke getuigenissen in twijfel. Zijn advocaat Hans Rieder ging dan ook voor de vrijspraak van zijn cliënt, maar vandaag achtte de rechter de feiten bewezen, en veroordeelde hij de man tot 100 uur werkstraf en 300 euro boete. Als hij die werkstraf weigert uit te voeren, kijkt hij tegen een gevangenisstraf van 10 maanden aan. De man man moet Keisse ook een schadevergoeding van 750 euro betalen, al had de renner 2.500 euro geëist.

De rechter geloofde naar eigen zeggen “geen knijt” van de verklaring van Marc V.. “Maar ik heb je niet willen doodnijpen, ik heb je nog een kans gegeven. Het is zeer duidelijk dat je een bijzonder kort lontje hebt. Anderzijds wil ik je niet alle kansen ontnemen, daarom krijg je een allerlaatste kans. Als je ze niet grijpt, mij niet gelaten.”

Marc V. voelde zich met dit vonnis onrecht aangedaan: “Het is heel jammer dat er niet recht is gesproken. Keisse is gewoon gevallen, maar het zij zo. Als er camera’s waren geweest, was het duidelijk.”

Man die Iljo Keisse aanviel op training veroordeeld tot 100 uur werkstraf
Foto: Carlo Coppejans
Corrigeer

MEER NIEUWS