Politie wordt zelf honderden keren geflitst

Het commissariaat van de politie Lowazone in Hansbeke werd op de gevoelige plaat vastgelegd. Foto: Bonneux Wim

Zomergem / Lovendegem / Waarschoot / Nevele -

Een zestigtal Antwerpse fotografiecursisten volgden de agenten en het personeel van de Lowazone de afgelopen weken op de voet. Gewapend met een camera zetten ze alle aspecten van de job op foto. Uit de honderden beelden worden er straks enkele opgehangen aan de muren van het nieuwe politiehuis van de Lowazone in Zomergem.

Begin december opent het gloednieuwe politiecommissariaat van de Lowazone haar deuren in de Sportlaan in Zomergem. Wie het gebouw de afgelopen weken al eens mocht betreden, merkt onmiddellijk de strakke vorm van het gebouw op. Maar Geert Deilgat, hoofdinspecteur van de Lokale Recherche, merkte ook dat de muren nogal kaal oogden. En dat bracht de man op een idee.

Deilgat is niet enkel gebeten door politiewerk, maar evenzeer door fotografie. De vijftiger verhuisde van Sint-Laureins naar het Antwerpse en volgt een cursus fotografie bij LBC Volwassenonderwijs in Mortsel. Hij stelde zijn docent Sanne Weckx voor om een fotoproject te maken over de politie en dan specifiek de politie van de Lowazone. Die foto’s zouden dan de muren kunnen sieren.

Afschrikken

“Ik vond het een goed idee, maar het politiewereldje schrok mij toch wel wat af”, zegt Sanne. “Vooral hoe het praktisch ging lukken om agenten te volgen tijdens de job. Maar Geert kon mij overtuigen en ik ben heel tevreden over het resultaat en de bijzonder vlotte samenwerking met de politiezone.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio