Mama

Deze moeder haalde haar kinderen van school af om samen met hen te reizen

Deze moeder haalde haar kinderen van school af om samen met hen te reizen

Foto: Facebook

De beslissing van deze moeder heeft heel wat stof doen opwaaien. Ze besloot haar twee kinderen de rest van het jaar vrijaf te geven om met hen rond te kunnen reizen. Volgens haar is het “de beste beslissing die ze ooit genomen heeft.”

“De kinderen de rest van het jaar vrijaf geven van school om ons mooie land door te reizen was de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb. De reactie van de school verraste me, ze vonden het helemaal oke. Ze wilden alleen een reisdagboek en dat de kinderen veel zouden lezen.” Het bericht dat de vrouw op Facebook plaatste is alvast heel positief. En hoewel je kritiek zou verwachten, willen de meeste ouders net hetzelfde doen met hun kinderen, zo blijkt uit de reacties.

“Ik ben een leerkracht, ik zeg altijd tegen ouders dat de kinderen zoveel leren door te reizen. Ze moeten lezen en schrijven, maar ook geld gebruiken, een kaart, een postkaartje schrijven, bordspelletjes spelen, hun omgeving verkennen en met zoveel mogelijk verschillende mensen praten. Geniet ervan!”

“Dit is ons dagelijks leven al reizend door Australië. Kan je je de glorie inbeelden die we elke dag voelen? Australië is zo’n mooie plek. Kansen om te groeien en te leren omringen ons elke dag in elke plaats.”

“Mijn ouders haalden ons ook voor drie maanden van school af en namen ons mee naar Europa. De Eiffeltoren in het echt zien was zoveel beter dan erover lezen in een boek! De leerkrachten steunden ons ook en lieten ons ook een reisdagboek bijhouden. Ik wou dat meer leerkrachten de waarde van reizen konden begrijpen.”

De vrouw, Constance Hall, haalde eerder al het nieuws nadat Facebook een van haar foto’s verwijderd had. De vrouw poseerde toen in haar ondergoed voor een foto waarmee ze haar #mumbod, of moederlichaam wilde tonen en laten zien dat elk vrouwenlichaam perfect is zoals het is. Maar iemand rapporteerde de foto en Facebook haalde hem offline. Een actie waar de vrouw niet mee opgezet was.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees