DE OFFERTE. Wat kost een veranda?

DE OFFERTE. Wat kost een veranda?

Foto: Willems Veranda's

Een veranda is een uitgelezen kans om tegelijkertijd je woning te vergroten en een pak meer licht binnen te halen. Samen met Xander Pruvoost van Willems Veranda’s gaan we achter de belangrijkste kostenbepalers aan.

De klassieke veranda is in principe de meest voordelige uitvoering. Deze veranda bestaat voornamelijk uit glas en is ook qua uitzicht en gevoel een volledig nieuwe bijbouw. De duurdere leef- of woonveranda is als het ware een verlengstuk van je woning, een extra leefruimte die je elke dag van het jaar kan gebruiken.

“Wanneer je als klant uitgaat van 1.500 euro per m² (exclusief btw), dan heb je sowieso een goede basis”, meent Pruvoost. “Voor die prijs heb je bij ons een klassieke veranda met maximaal comfort en opties, of een degelijk uitgewerkte leefveranda. Inclusief voorbereidings- en plaatsingskosten.”

“Het dak is het meest cruciale onderdeel van een leefveranda. Isolatie en lichtstraten bepalen hier de kost. Daarnaast zijn de wanden belangrijk. Hier vormen voornamelijk de kwaliteit en keuze (schuiframen, vaste ramen …) van de profielen de prijs. Maar ook de soort beglazing en graad van afwerking (binnengevelsteen, pleister …) spelen hier mee. En gebruik je basic verlichting of ga je spots inwerken in een vals plafond?”

Ten slotte heb je nog een aantal opties die de prijs omhoogduwen. Denk maar aan vloerkeuze, screens, verwarming en koeling …

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over veranda’s. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

MEER NIEUWS