Organisatie Driedaagse De Panne-Koksijde kwaad op Flanders Classics

Organisatie Driedaagse De Panne-Koksijde kwaad op Flanders Classics

Foto: BELGA

De Panne -

Het is een publiek geheim dat Flanders Classics zijn wedstrijd Dwars door Vlaanderen in 2018 wil laten doorschuiven naar de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen. Dat zet kwaad bloed bij de organisatoren van de Driedaagse De Panne-Koksijde. Zij willen hun datum in de week voor de Ronde van Vlaanderen kost wat kost behouden.

“Al meer dan veertig jaar organiseren wij in de week voor de Ronde van Vlaanderen en dat willen wij zo nog heel lang houden, ook al wil Flanders Classics onze datum inpakken. Het wisselen of veranderen van datum kan niet eenzijdig opgelegd worden door één partij”, stelt woordvoerder Johan Van Hecke. “Ook wij streven naar een Vlaamse verankering in het wielervoorjaar, maar niet ten koste van onze rittenkoers. Wij zijn geen vragende partij en hebben zeker en vast geen akkoord met Flanders Classics voor het omwisselen van onze datum met Dwars door Vlaanderen. We willen ook in 2018 onze driedaagse rittenkoers behouden zien voor de Ronde van Vlaanderen, tot spijt van Flanders Classics.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.