VOETBAL1STE PROVINCIALEGREZ-DOICEAU - VK LIEDEKERKE - Liedekerke ongeslagen sinds trainerswissel

“Rode lantaarn geen hapje”

“Rode lantaarn geen hapje”

Lars Bronselaer: “Ik ben opgelucht dat ik opnieuw fit ben.” Foto: dsj

Liedekerke -

Onder de nieuwe coach Johan Hertveldt bleef Liedekerke al vier wedstrijden lang ongeslagen. De sedert vorige week herstelde rechtsachter Lars Bronselaer wil die ongeslagen status aanhouden op bezoek bij hekkensluiter Grez-Doiceau.

Liedekerke raakte niet voorbij Sporting Brussel, maar die tegenstrever was van een ander kaliber dan Grez-Doiceau dat met een rapport van 5 op 36 grandioos gebuisd is.

Lars Bronselaer: “De rode lantaarn wordt volgens mij nochtans geen licht hapje. Grez-Doiceau is nieuw in eerste en betaalt misschien nog leergeld, maar in onze reeks valt geen enkele tegenstrever te onderschatten. Liedekerke is wel nog ongeslagen na de trainerswissel en die status willen we zeker tot de winterstop behouden. Het gelijkspel tegen Sporting Brussel vorige zondag was rechtvaardig. Beide ploegen verdienden niet om te verliezen.”

De trainerswissel ligt een maand achter de rug, maar de schaduw van clubcoryfee dwaalt nog rond op de Heuvelkouter.

“Steven Bellemans blijft de coach die me lanceerde. Je zal me nooit één onvertogen woord over hem horen uitspreken. Ik werkte acht jaar samen met hem en hij kneedde me tot de speler die ik nu ben. We maakten ook samen de opgang mee van derde naar eerste provinciale. Dat wis je niet zo maar uit. Het bleek evenwel tijd voor een andere wind wat na verloop van tijd inherent is aan het voetbal. De resultaten bewijzen dat de nieuwe coach alle krediet verdient.”

De synthetische grasmat mag zondag geen struikelblok vormen.

“We trainden deze week twee keer op ons kunstgrasveld. Dat doen we telkens een wedstrijd op kunstgras volgt. Zelf speel ik nog altijd liever op echt gras, maar in de winter is het we handig dat we uit de modderbrij kunnen blijven. We beschikken bovendien over een technisch onderlegde ploeg die de bal graag snel rond tikt. Een goede grasmat is dus sowieso een voordeel. Ik ben opgelucht dat ik opnieuw fit ben. Ik sukkelde met het bekken waardoor ik een contractuur in de quadriceps opliep, maar intussen ben ik volledig genezen en fit om te spelen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio