Chelsea wil Nainggolan in januari

© Photo News

Chelsea bereidt een nieuw bod voor om Radja Nainggolan in januari binnen te halen. In de zomer zei de “Ninja” nog nee, deze keer zou hij wel oren hebben naar de lokzang uit West-Londen. De middenvelder is misnoegd omdat AS Roma zijn belofte van een nieuw contract nog niet is nagekomen.

bla, kvu, lvdw

Chelsea hoopt vandaag in de topper tegen Tottenham zijn leidersplaats in de Premier League te versterken. Sinds trainer Antonio Conte overschakelde naar een 3-4-3-opstelling wonnen de Blues zes wedstrijden op rij zónder tegengoal. Bevrijd van Europees voetbal is Chelsea een van de topfavorieten voor de titel. Maar om helemaal gewapend te zijn hamert Conte op de komst van een in zijn ogen cruciale speler: Radja Nainggolan (28).

Chelsea deed vorige zomer al pogingen om de Ninja binnen te halen en deed hem een riant contractvoorstel. Ook enkele collega-Rode Duivels probeerden Nainggolan te overhalen naar Londen te verhuizen en daar de vriendschapsbanden aan te halen. De Roma-middenvelder luisterde beleefd, maar besliste finaal in Rome te blijven. Hij is getrouwd met een Italiaanse en speelde zijn hele professionele carrière in de Laars. AS Roma trok hem over de streep met de belofte van een nieuw contract.

We zijn ondertussen drie maanden verder en het nieuwe contract is er nog altijd niet gekomen. Voor de Europa League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen gaf Nainggolan al voorzichtig aan dat de situatie hem niet lekker zit. “Beide partijen onderhandelen. Ik heb mijn woord deze zomer gehouden, ik geloof dat de club nu werkt om zijn belofte te houden.”

Nieuw contract of niet, een vertrek van Nainggolan hangt in hoge mate af van het bod van Chelsea en het voorstel dat ze de speler doen. De club moet rekening houden met de regels van financial fairplay maar staat op het punt enkele spelers te verkopen. Nemanja Matic zou naar het Manchester United van ex-trainer José Mourinho kunnen en ook Oscar kreeg al een riant voorstel uit China. Ook Cesc Fabregas mag Londen verlaten maar of er voor hem een geïnteresseerde club is, is af te wachten. Als enkele middenvelders met een dik contract vertrekken, komt er ruimte op de loonlijst voor Nainggolan.

Als Nainggolan daadwerkelijk bij Chelsea terechtkomt is het ook interessant om volgen welk statuut hij bij de Rode Duivels zal krijgen na zijn conflictje met bondscoach Roberto Martinez.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie