Kersvers ereburger Geert De Vlieger schenkt premie meteen aan goede doel

Kersvers ereburger Geert De Vlieger schenkt premie meteen aan goede doel

De cheque van kersvers ereburger Geert De Vlieger wordt in dank aanvaard door Rune en zijn ouders. Foto: pvr

Dendermonde / Lebbeke -

Hij werd geboren werd in Aalst en groeide op in Sint-Gillis-Dendermonde maar intussen woont Geert De Vlieger, gewezen doelman bij de Rode Duivels, al meer dan een kwarteeuw in Lebbeke. De voorbije 25 jaar integreerde hij zich volop in het sociale en sportieve leven in Lebbeke en dat levert hem een ereburgerschap op.

Dat De Vlieger plaatsneemt in de eregalerij waarin ex-senator Octaaf Van den Broeck, provinciaal gedeputeerde Jozef Dauwe en ex-voetbalinternationaal Raymond Mommens al vertoeven, stuit geen Lebbekenaar tegen de borst. Integendeel, de Lebbekenaars hebben De Vlieger in de armen gesloten.

“Terecht”, zei burgemeester François Saeys (Open VLD) tijdens de aanstelling zaterdag, opgeluisterd door leerlingen van de academie. “De gehele gemeenschap draagt deze onderscheiding, omwille van De Vliegers sportieve prestaties, maar ook dankzij zijn lokale sociale en sportieve engagement. Zo speelde Geert ook een rol bij de fusie van de twee Lebbeekse voetbalclubs en speelt hij nog minivoetbal. Dat hij zich engageert zonder enige vorm van pretentie, wel met kennis van zaken en een flinke dosis relativeringsvermogen, stemt de Lebbekenaar extra tevreden.”

De duizend euro premie die samenhangt met zijn ereburgerschap, schenkt De Vlieger aan het Runefonds voor kindercardiologisch onderzoek.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio