Eerste steen gelegd van woonproject Kanaaltuinen: 200 nieuwe huizen, park en school

© idh

Projectontwikkelaar Arthus legde zaterdag samen met burgemeester Luc Deconinck de eerste steen van de nieuwe wijk Kanaaltuinen, op de grens van Zuun met Ruisbroek. Tegen midden 2018 kunnen de eerste gezinnen verhuizen.

Ingrid Depraetere

In totaal 200 nieuwe woningen en appartementen, een park van anderhalve hectare groot dat zich tussen de woningen slingert en een nieuwe school die uitgeeft aan een nieuw plein aan het kanaal in Ruisbroek: dat is kort samengevat waar het nieuwbouwproject Kanaaltuinen voor staat. Deze wijk wordt gebouwd op de terreinen van een voormalige boomkwekerij en is gelegen tussen de Populeirenlaan en het kanaal op de grens tussen Zuun en Ruisbroek.

"Voor de eerste fase zijn de wegen ondertussen aangelegd zodat we volgende week met de bouw van de eerste 46 woningen kunnen starten die voorzien zijn in de eerste fase. Nadien volgen nog drie andere fasen", verduidelijkt Emiel De Bleecker van Arthus. "In de eerste fase bouwen we 22 woningen, verspreid over drie straten en van verschillende types. In drie kleine appartementsblokken bouwen we in totaal 24 appartementen, acht flats per blok. Inmiddels is reeds 70% van de woningen en 40% van de appartementen verkocht, nog voor we vandaag de eerste steen hebben gelegd. De kostprijs varieert van 160.000 euro tot 260.000 euro voor een appartement en vanaf 255.000 euro voor een woning".

"Dat Kanaaltuinen goed van wal is gestoken, daar verschieten we niet van. De wijk ligt op wandelafstand van het station van Ruisbroek, heeft geen doorgaand verkeer en de grote troef wordt het park dat als een groene long door de nieuwe wijk zal lopen", aldus Emiel De Bleecker. Nog een troef wordt de nieuwe school achteraan in de wijk die bereikbaar wordt vanuit de Groot-Bijgaardenstraat en via ene voetweg vanuit de nieuwe wijk. De school zal aansluiten op een nieuw aan te leggen plein aan het kanaal. Ook de bouwwerken voor de nieuwe school gaan onder de vleugels van de Sint-Lutgardisschool uit Zuun ook eerstdaags van start."Er is werk aan geweest om dit project op de rails te krijgen zoals wij het graag wilden", aldus de Leeuwse burgemeester Luc Deconinck. "We zaten met een erfenis van het vorige bestuur die plannen had om de wijk op de grens tussen Zuun en Ruisbroek serieus vol te bouwen. Om de leefbaarheid te garanderen, hebben we het aantal geplande woningen kunnen terugschroeven met het project kanaaltuinen als resultaat. Als men weet dat binnenkort de hele kanaalomgeving wordt gerenoveerd, de Bergensesteenweg wordt heringericht en we Ruisbroek volop aan het opwaarderen zijn, zal het hier goed wonen zijn", aldus de burgemeester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus