Mama ziet buschauffeur wegrijden met haar zoontje: “Ze moeten hem ontslaan”

Gent -

Toen Elitsa Yosifova (25) vrijdagochtend op de bus wilde stappen met haar 2,5 jaar oud zoontje Sinan, liep het bijna fout. “Ik kon nog wegspringen, maar de deuren gingen dicht.” Gevolg: de bus reed weg met de buggy en haar peuter aan boord. De Lijn nam nog geen beslissing over de chauffeur, maar voor Elitsa is het een uitgemaakte zaak: “Ze moeten hem ontslaan.”

“Zoals elke dag wachtte ik samen met Sinan op de bus aan het Dampoort-station”, vertelt Elitsa via haar man Stanislav, die beter Nederlands praat. “De deuren gingen open en ik duwde Sinan in zijn buggy naar binnen. Meteen daarna gingen de deuren dicht. Ik ben nog naar voor gelopen om de chauffeur teken te doen. Om hem te zeggen dat Sinan aan boord was. Maar hij begon gewoon te rijden. Terwijl iedereen in de bus begon te roepen.”

Elitsa raakte in paniek. “Maar dit ging snel over. Ik dacht toen dat onze buurvrouw ook op de bus zat met haar kindje. En een leraar van het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg waar Sinan in de kleuterklas zit. Die kenden hem, en zouden hem wel helpen.” De buurvrouw stapte af en wandelde Elitsa tegemoet. Na enkele minuten onzekerheid werd ze herenigd met haar lieveling van bijna drie jaar. “We zijn dan te voet naar school gewandeld. Ik had eventjes geen zin meer in de bus.” Eens op school werd de vrouw opgevangen door vrienden die vlakbij het college wonen.

"Niet gemaakt voor deze job"

Intussen werd klacht ingediend door een andere passagier, die het incident ook met de wereld deelde op Facebook. “Wij willen ook klacht indienen tegen die chauffeur”, zegt haar man Stanislav. “Maar we weten niet hoe we dat moeten doen.” Want het koppel wil de man het liefst niet meer terug zien op de bus. “Hij is niet gemaakt voor deze job. Wat hij vandaag met ons doet, doet hij morgen met iemand anders.”

De Lijn heeft nog geen beslissing genomen. De chauffeur kwam maandag op gesprek bij de directie. “Maar er zijn nieuwe elementen opgedoken”, zegt woordvoerder Marianne Thysebaert. “En die moeten dinsdag onderzocht worden. Daarna pas zal de directie een beslissing nemen. Maar we hebben de beelden intussen bekeken. En het klopt dat de jongen alleen op de bus was.”

En Elitsa en Sinan? Die namen gisteren gewoon de bus. “Het was een andere chauffeur, gelukkig. Maar ik heb de buggy van Sinan wel geen seconde losgelaten.”

Iemke Dewulf klaagde de gebeurtenissen aan op Facebook.

Corrigeer

NIEUWS