Voetbal3de amateurklasse

David Gevaert traint SC Dikkelvenne

David Gevaert  traint SC Dikkelvenne

David Gevaert. Foto: BELGA

Gavere -

Wat voor niemand nog een verrassing was, werd gisterenavond bevestigd: David Gevaert volgt Kurt Mertens op als trainer van SC Dikkelvenne. David Gevaert is de broer van Lieven, die aan de Hofkouter geschiedenis schreef met de promotie van tweede provinciale naar het nationale voetbal.

David Gevaert deed het als trainer niet onaardig bij JV De Pinte, maar verraste met een overstap naar FC Antwerp. Na één seizoen werd Gevaert in Antwerpen vervangen door Fred Vanderbiest, maar werd dit seizoen opnieuw binnengehaald aan de zijde van de veel besproken John Bico. Na amper één maand hield Gevaert het opnieuw voor bekeken.

Bij SC Dikkelvenne vindt Gevaert een nieuwe uitdaging. Vorige week won SCD na het ontslag van trainer Kurt Mertens in Lede.

“David kent het huis en de spelers”, zegt voorzitter Geert Gevaert. “Dat zijn zoon bij onze beloften speelt, heeft niet meegespeeld bij onze keuze om hem aan te trekken. Na zijn passage bij FC Antwerp wil hij opnieuw plezier beleven aan het voetbal. Het geloof in de mogelijkheden van onze spelersgroep overtuigde hem om voor SCD te kiezen. Zondag is zijn vuurdoop tegen Pepingen.”

Leuk detail: op zaterdag 1 april (geen grap) treft David Gevaert zijn broer Lieven, die met Ingelmunster strijdt voor de titel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio