Hermans en van Loy krijgen ook nieuw contract

Telenet-Fidea Lions bindt Europees kampioen Toon Aerts langer aan zich

Telenet-Fidea Lions bindt Europees kampioen Toon Aerts langer aan zich

Toon Aerts Foto: BELGA

Veldritploeg Telenet-Fidea Lions heeft drie renners een nieuw contract gegeven. Europees kampioen Toon Aerts, Europees beloftenkampioen Quinten Hermans en Ellen van Loy tekenden woensdag alledrie een nieuw contract.

“Met Toon Aerts hebben de Telenet Fidea Lions één van de sterkste motors van het crosspeloton in huis”, weet teammanager Sven Nys. “Maar Toon is niet alleen een steengoede renner die zich in de komende jaren nog verder kan ontwikkelen, Toon is ook een erg fijne renner om mee samen te werken. Hij is geliefd bij het grote publiek en bij onze sponsors. We hebben er dan ook geen moment aan getwijfeld om zijn contract open te breken en te verlengen!”

Aerts: “Geen moment getwijfeld”

“Ik heb me altijd al goed gevoeld binnen de familiale sfeer van de Telenet Fidea Lions. De staff en zeker ook de sponsors hebben me de voorbije jaren de kans gegeven om rustig te groeien als renner. Mijn Europese titel was dan ook een mooie bekroning voor iedereen rond me. Dat het team me nu het vertrouwen geeft om tot eind 2020 samen verder te bouwen stemt me erg gelukkig!”

Quinten Hermans: “Wil het vertrouwen teruggeven”

Ook het contract van Quinten Hermans werd opengebroken. “Met Quinten hebben we een renner met erg veel potentieel in huis. De voorbije jaren liet hij dit al meermaals duidelijk zien en ook deze winter heeft Quinten al knappe resultaten neergezet”, aldus opnieuw Sven Nys. “Het is schitterend dat Quinten zijn hart volgt en er voor kiest om te blijven samenwerken met het team, de sponsors en de stafleden waar hij vertrouwen in heeft. Ik wil ook Hans van Kasteren, Quintens manager, expliciet bedanken voor de fijne manier waarop we dit afgehandeld hebben.”

Quinten Hermans: “Ik ben blij dat ik gewoon kan blijven samenwerken met de mensen waar ik al als nieuweling mee samenwerkte. Al die jaren werd ik goed verzorgd en ik wil het team nu ook het vertrouwen teruggeven dat zij altijd in mij hebben gehad.”

Ellen van Loy sluit haar carrière af bij Telenet-Fidea

“Als zesde op de UCI-ranking mag Ellen van Loy beschouwd worden als één van de toprensters binnen het damesveldrijden. Maar Ellen vecht niet alleen voor haar plekje tijdens de wedstrijden, ze maakt er ook een punt van om steeds het damesveldrijden te vertegenwoordigen – zowel bij sponsors als organisaties. We hebben Ellen dan ook aangeboden om gedurende de rest van haar carrière de kleuren van de Telenet Fidea Lions te verdedigen. Ellen kan en mag zelf bepalen wanneer ze haar crosscarrière stopzet en dan zullen wij er voor zorgen dat ze dat op een aangename manier kan doen”, aldus Sven Nys op de website van Telenet-Fidea.

Ellen van Loy: “De ondersteuning die de Telenet Fidea Lions mij bieden is ongeëvenaard. De kans om mijn carrière op termijn af te sluiten binnen dit team heb ik dan ook met twee handen gegrepen. Samen met de Telenet Fidea Lions wil ik mijn stempel blijven drukken op het damesveldrijden.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.