Vlaanderen telt 526.394 inwoners met vreemde nationaliteit

OVERZICHT. Zoveel buitenlanders zijn er in uw gemeente

OVERZICHT. Zoveel buitenlanders zijn er in uw gemeente

Foto: Google

Eén op de tien inwoners van ons land is een buitenlander. Veruit de meeste mensen met een buitenlands paspoort wonen in Brussel. In Vlaanderen is bijna 8 procent van de bevolking geen Belg. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de federale overheidsdienst Economie.

Volgens de FOD Economie hebben net geen tien miljoen inwoners van ons land de Belgische of een dubbele nationaliteit. Dat betekent dat ruim 1,29 miljoen inwoners of 11,5 procent van de bevolking alleen maar een buitenlands paspoort heeft. Bij dat cijfer wordt geen rekening gehouden met Belgen van vreemde origine of buitenlanders die intussen de Belgische nationaliteit verworven hebben.

In Vlaanderen hebben 526.394 van de 6.477.804 inwoners een vreemde nationaliteit. De grootste groep komt uit Nederland. Polen en Marokko vervolledigen de top drie. Duitsland (12.108), het Verenigd Koninkrijk (10.983) en Afghanistan (7.838) vallen net buiten de top 10.

Op gemeenteniveau kleurt Vlaanderen overwegend oranje. In bijna 200 gemeenten vormen Nederlanders de grootste groep buitenlandse inwoners. In West-Vlaanderen wonen dan weer veel Polen en Roemenen en in de grensstreek zijn de Fransen dan weer het sterkst vertegenwoordigd.

Opvallend: in een aantal gemeenten gaat het overwicht naar nationaliteiten die nergens anders de meerderheid vormen. Zo telt Gent maar liefst 8325 Bulgaren, goed voor bijna een kwart van de buitenlandse inwoners van de stad.

Vilvoorde huisvest een grote gemeenschap Spanjaarden (1072 inwoners) en in Sint-Truiden en Borgloon vormen Indiërs de grootste groep (500 inwoners). 

Bekijk op deze kaart welke buitenlandse nationaliteit het meest voorkomt in uw gemeente:
(Klik op een gemeente voor meer informatie)


LEGENDE:

 

Bekijk hier de gedetailleerde cijfers per gemeente:

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees