"We zullen helpen"

Ronaldinho reageert op oproep om voor Chapecoense te spelen

Ronaldinho reageert op oproep om voor Chapecoense te spelen

Foto: Photo News

Na de vliegtuigramp waarbij Chapecoense bijna zijn ganse ploeg verloor, verkeert de Braziliaanse club uiteraard nog in volle rouw. Maar toch wordt ook al voorzichtig naar de toekomst gekeken. De club liet al weten van nul te zullen moeten herbeginnen maar aan solidariteit geen gebrek. Er was zelfs het gerucht als zou Ronaldinho gratis gaan voetballen voor de getroffen club. De Braziliaanse ex-wereldvoetballer gaf via zijn manager ondertussen meer duidelijkheid.

Aan solidariteit geen gebrek in de voetbalwereld. Zo stelde tegenstander Atlético Nacional al voor dat de Braziliaanse club als winnaar van de Copa Sudamericana zou worden uitgeroepen, het fatale ongeluk gebeurde immers toen de spelers van Chapecoense op weg waren naar die finale.

In Brazilië hebben de grote clubs al voorgesteld dat Chapecoense de komende drie seizoenen niet uit de hoogste afdeling van het Braziliaanse voetbal kan degraderen.

Ronaldinho: "We zullen helpen"

Hoe dan ook zal de club op zoek moeten naar nieuwe spelers. En daarbij circuleerde hardnekkig de naam van ex-wereldster Ronaldinho.

Ronaldinho zette op zijn Instagram immers een afscheid aan Matheus van Chapecoense: “Ga in vrede Matheus! Mijn medeleven aan de hele familie! Ik wens hen veel sterkte om hiermee om te gaan!” Waarna de bal aan het rollen ging.

 

 

Vai em paz Matheus! Meus pêsames à toda a família! Desejo muita força e paz para que possam seguir em frente!

Een foto die is geplaatst door Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial) op

 

Meteen reageerden duizenden fans met een opmerkelijke oproep: #ronaldinhonachape, waarmee ze de ex-wereldvoetballer probeerden te overtuigen om de getroffen club uit de nood te helpen. Meteen deed het gerucht de ronde op sociale media. En werden er zelfs meteen conclusies getrokken als zou Ronaldinho (én de Argentijn Riquelme) gratis voor de getroffen club gaan spelen.

"Ronaldinho zal helpen"

Het bericht werd op sociale media zo veel gedeeld dat zijn entourage wel moest reageren. 

"Het is een zeer moeilijke tijd, het is allemaal pas recent gebeurd. Maar wat ons betreft: we zullen helpen", aldus Roberto Assis, de broer en manager van Ronaldinho. "Ik weet niet of het op het veld of met een andere link zal zijn. Als er contact is met de club, kunnen we daarover praten. Het doet ons plezier dat er aan Ronaldinho wordt gedacht om te helpen en het zet ons ook aan het denken. Maar ik kan alleen maar zeggen dat we willen helpen, meer niet."

Ronaldinho (36) zit sinds 2015 zonder club maar toert de wereld rond voor exhibitiewedstrijden. Hoogst waarschijnlijk wordt er ook nu in die richting gedacht om geld in te zamelen.

In de entourage van Riquelme (die sinds 2015 écht op pensioen is) werd de mogelijkheid dat hij terug zou gaan spelen meteen ontkend. Maar ook hier klinkt het dat ze willen helpen en wellicht ligt er dus al een tweede naam vast voor een wedstrijd voor het goede doel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.