DE OFFERTE. Wat kost een bad?

DE OFFERTE. Wat kost een bad?

Foto: Ideal Standard

Niets is zo fijn als relaxen in een lekker warm bad. En geef toe: een douche kan niet op tegen het comfort dat een bad te bieden heeft. Maar wat kost een bad? Wij polsten bij Van Marcke en Ideal Standard.

De prijs van een bad hangt af van verschillende factoren. De materiaalkeuze bijvoorbeeld. Acryl dekt zo’n 90 % van de markt en is het goedkoopst. Geëmailleerde staalplaat is duurder, solid surface nog een prijsklasse hoger. Ook de dikte van het materiaal maakt uit: hoe dikker, hoe beter de warmte van het water behouden blijft.

Hoeveel je bad kost, hangt ook af van de grootte en het design. Zo betaal je meer voor een vrijstaand bad. Het verschil zit in het productieproces. Een vrijstaand bad bestaat uit één geheel en heeft meer acryllagen nodig. Naar inbouwbaden is dan weer meer vraag. Baden die bedoeld zijn voor massaproductie, denk maar aan courante maten, doen de prijs natuurlijk dalen.

Ook wat kraanwerk betreft, zie je een duidelijk onderscheid in prijs. Er bestaan drie soorten kranen: opbouwkranen, inbouwkranen en vrijstaande kranen. Inbouwkranen kosten meer dan opbouwkranen. Een vrijstaande kraan is het duurst. Bovendien kan je ook kiezen tussen een duurdere thermostatische kraan of een goedkopere mengkraan.

Voor een standaard ingebouwd bad uit acryl van 180 bij 80 cm mag je, inclusief ingebouwde kraan en potenset, rekenen op zo’n 550 euro. Voor een vrijstaand bad in dezelfde afmetingen en hetzelfde materiaal inclusief vrijstaande kraan begin je te tellen vanaf 2.250 euro. Duurder materiaal, speciale maten of vormen en opties zoals massagestralen doen de prijs oplopen.

Deze richtprijzen zijn exclusief btw en plaatsing en zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over baden. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees