Witte fiets op plaats verkeersongeval duidt gevaarlijk kruispunt aan

Witte fiets op plaats verkeersongeval duidt gevaarlijk kruispunt aan

De actie met de witte fiets van de hoop doet de Brugse fietsersbond een oproep voor conflictvrije kruispunten. Foto: mvn

Brugge -

Sinds kort staat aan de kruising van de Torhoutsesteenweg met de Expresweg een witte fiets, met de boodschap ‘stop (dodelijke) ongevallen aan de expresweg’. Het gaat om een actie van de Brugse fietsersbond naar aanleiding van een recent dodelijk ongeval.

Op 8 november kwam op het kruispunt van de Torhoutsesteenweg en de Expresweg een 75-jarige fietsster om het leven toen ze onder de wielen van een vrachtwagen terechtkwam. Op diezelfde plaats verscheen begin deze week een witte fiets. “De witte fiets van de hoop”, zegt Geert Demeyere, voorzitter van de fietsersbond. Met de actie vraagt de fietsersbond aandacht voor de gevaarlijke situatie voor fietsers aan heel wat kruispunten in Brugge. “Op alle kruispunten in Brugge waar fietsers en afslaande auto’s met elkaar in contact komen, ontstaan gevaarlijke situaties omdat beiden tegelijkertijd groen licht krijgen. De kruising aan de Torhoutsesteenweg is met voorsprong de gevaarlijkste omdat er tweerichtingsverkeer geldt voor fietser. Dat weten de chauffeurs die er dagelijks passeren ondertussen wel, maar automobilisten die er niet vaak komen laten zich makkelijk verrassen.” Daarvan getuige het ongeval van een drietal weken terug.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio