VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - Houtem - Twintigjarige Daniël Devadder is klaar voor zijn debuut

“Nu strijd ik met volwassenen voor punten en premies”

“Nu strijd ik met volwassenen voor punten en premies”

Daniël Devadder: “Bij FCV Dender was de combinatie met de studies niet evident.” Foto: dsj

Liedekerke -

De Strijtemse defensieve middenvelder Daniël Devadder (20) mocht dit seizoen al enkele keren invallen in de Liedekerkse hoofdmacht. Reikhalzend kijkt hij uit naar de komst van Houtem om misschien wel zijn vuurdoop aan de aftrap te beleven.

Je woont in Strijtem, maar er stroomt ook Liedekerks bloed door de aderen?

Daniël Devadder: “Ik woonde twaalf jaar lang in Liedekerke en woon pas sedert vorig jaar in Strijtem. Ik speelde in de Liedekerkse jeugdrangen tot bij de U13. Dan trok ik naar FCV Dender waar ik de nationale jeugdreeksen doorliep. Ik speelde er samen met linksachter Pieter De Kegel en ook met Brent De Geyseleer die dit seizoen doorbrak in de eerste ploeg van FCV Dender. Vorig jaar speelde ik bij de beloften van FCV Dender. Onze coach Johan Hertveldt fungeerde als T2 en jeugdcoördinator bij FCV Dender. Bij Dender fungeerde ik als centrale verdediger, al werd ik sporadisch wel eens als defensieve middenvelder uitgespeeld. Bij Liedekerke lijk ik de meeste kansen te mogen koesteren op de positie zes.”

Je bent ook een goede student. Lukt de combinatie studie en voetbal wel?

“Ik studeer dit jaar Interieur, maar ben van plan om volgend jaar een Master Architectuur aan te vatten. Bij FCV Dender was de combinatie met de studies niet evident. We trainden soms vier keer per week . Bij Liedekerke lukt het duidelijk beter. Ik kreeg een goede opleiding bij FCV Dender en probeer de vruchten daarvan nu te plukken. Op voetbalvlak onderging ik wel een flinke omschakeling. Nu gaat het om de knikkers. Nu wordt er door volwassen voetballers gestreden voor de punten en de premies waar het vorig jaar nog eerder om spelevaren ging tussen kinderen.”

Liedekerke kan haasje over springen met Houtem, maar dan moet het wel winnen. Voel je enige druk?

“De tegenstrever is me onbekend, maar de regel wil dat je thuis sowieso alle wedstrijden moet proberen winnen om uit zo nu en dan iets te oogsten. Op het kleine en slechte kunstgrasveld van Grez-Doiceau lukte dat vorige week helaas niet. We botsten er op een blok en een ploeg die louter loerde op de counter. Elke wedstrijd begint van op nul en kan alle kanten uit. Ik bereid me voor alsof ik aan de aftrap zal staan. Indien dat niet het geval is, bereid ik me voor op een invalbeurt.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio