VOETBAL 1sTE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - HOUTEM vv - Ruben Blendeman met VK steeds dieper in de penarie

“Het wordt voor ons geen leuke winterstop”

“Het wordt  voor ons geen leuke winterstop”

Ruben Bledeman: “We moeten de bakers nu verzetten.” Foto: johnny desaedeleer

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter was de verslagenheid groot na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Houtem. Centrale verdediger Ruben Blendeman weet dat nog een lang seizoen wacht op het degradatiespook te verjagen.

Na tien op twaalf had Liedekerke de wind in de zeilen, maar twee nederlagen later is het op de Heuvelkouter helemaal terug naar af?

Ruben Blendeman: “Liedekerke zakte dieper in de penarie nadat we eerst verloren op de rode lantaarn en nu ook thuis in het zand beten tegen een staartploeg. Het wordt geen leuke winterstop.”

“Indien we de jongste twee matchen wonnen, konden we met zestien op achttien pronken. Dan stonden we nu stevig in de middenmoot en was van een sportieve crisis geen sprake meer.”

“Het verliep niet zoals gepland. Op eigen veld dienden we tegen Houtem absoluut te domineren. We boksten op een hele wedstrijd één kans in elkaar met een kopbal van Desaegher.”

“Houtem stond met vijf man achterin en daar vonden we geen antwoord op. Het klassement is verontrustend.”

De trainerswissel Bellemans-Hertveldt leverde resultaten op, maar het effect blijkt van korte duur?

“Nieuwe bezems vegen altijd goed. Je kan niet ontkennen dat we als spelersgroep na de trainerswissel scherper uit de hoek kwamen. Dat is nu eenmaal inherent aan het voetbal. Elke speler wil zich aan een nieuwe coach bewijzen. De titularissen plooien zich dubbel om hun basisplaats te beschermen, terwijl bankzitters de kans zien om in de hiërarchie te klimmen.”

“Na twee teleurstellende resultaten moeten we de bakens nu verzetten. Ik hoorde al dat er door de hervormingen slechts één ploeg degradeert uit eerste, maar het zou ongehoord zijn om daar op te speculeren. We moeten gewoon naar onszelf kijken. Liedekerke beschikt over de kwaliteiten om mee te draaien in de subtop. De ploeg bleef samen en enkele jongeren met een meerwaarde werden aangetrokken.”

Met een uitje naar Borght dreigt nieuwe averij voor een zwalpend Liedekerke?

“Makkelijk wordt het alvast niet op een klein veld met een slechte grasmat. We krijgen er evenwel de kans om de trein opnieuw op de rails te zetten.”

“Na Borght volgt ook nog een bekertrip naar Kampenhout, maar het spreekt voor zich dat in de huidige situatie de competitie primeert.”

“De nieuwe wind van de trainerswissel ging misschien liggen, maar we moeten het heft nu wel in handen nemen.”

“Het is vijf voor twaalf, al zijn we gehavend met onze rechterflank Bronselaer-Verhavert nog steeds in de lappenmand.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio