Syrische regering: ‘Geen bestand voor Aleppo zonder terugtrekking rebellen’

Syrische regering: ‘Geen bestand voor Aleppo zonder terugtrekking rebellen’

archiefbeeld. Foto: AP

De Syrische regering vreest dat bij een wapenstilstand in de stad Aleppo, ‘de burgers als gijzelaars van de terroristen zullen achterblijven’. Het Assad-regime weigert daarom een bestand als de rebellen zich niet terugtrekken.

‘Syrië beklemtoont dat het zijn burgers in het oosten van Aleppo niet als gijzelaars van de terroristen in de steek laat’, liet het ministerie van Buitenlandse Zaken in Damascus dinsdag weten. ‘Syrië zal alle inspanningen ondernemen om hen te bevrijden.’

Rusland blokkeerde als trouwe bondgenoot van het regime van president Bashar al-Assad maandag een resolutie van de VN-Veiligheidsraad voor een bestand van één week in Aleppo. Moskou geeft de Verenigde Staten bovendien de schuld voor het mislukken van de geplande onderhandelingen over de stad. De voorbije dagen bleven gesprekken in Turkije tussen Rusland en de rebellen over een wapenstilstand en een terugtrekking van gewapende strijders zonder resultaat.

Syrische regeringstroepen hebben de voorbije dagen grote delen in het oosten van Aleppo ingenomen die tot nog toe rebellengebied waren. De regering in Damascus bestempelt alle gewapende tegenstanders van het regime als terroristen, ook meer gematigde groepen.

Corrigeer

NIEUWS