Vrouw die uitgehongerd ‘behekst’ jongetje redde, verslaat president Obama als “meest inspirerende persoon van het jaar”

Vrouw die uitgehongerd ‘behekst’ jongetje redde, verslaat president Obama als “meest inspirerende persoon van het jaar”

Foto: Anja Ringgren Lovén/Facebook

Anja Ringgren Lovén is de ‘meest inspirerende persoon van het jaar’. Haar naam zal jou misschien niet meteen iets zeggen, maar de kans dat je een foto van haar gezien hebt, is bijzonder groot. De foto waarop te zien is hoe ze een Afrikaans weeskindje helpt, is namelijk de wereld rond gegaan.

De Deense vrouw kwam in februari een jongetje van 2 jaar tegen op straat in Nigeria. Hij was helemaal uitgehongerd en doolde al 8 maanden rond op straat. Zijn ouders hadden hem achtergelaten omdat ze geloofden dat hij behekst was. Anja gaf hem water en bracht hem naar het ziekenhuis. Uiteindelijk adopteerde ze de jongen, die ze de naam Hope gaf.

LEES OOK. “Behekste” jongen (2) die achtergelaten werd door ouders net op tijd gered

Dat verhaal van Anja inspireerde heel wat mensen wereldwijd. Het Duitse Ooom Magazine heeft haar nu uitgeroepen tot meest inspirerende persoon van 2016.

“Anja Ringgren Lovén is een baken van hoop”, zegt Georg Kindel van Ooom. “Toen ze het kind zag dat aan het verhongeren was, handelde ze zoals een mens, en werd ze zo de inspiratie van miljoenen andere mensen. Haar blijvende inspanningen om achtergelaten kinderen in Nigeria te helpen, geeft ons hoop en moedigt ons aan om haar voorbeeld te volgen.”

Hiermee doet ze het beter dan onder andere Barack Obama, die op de tweede plaats terecht kwam, en actrice Charlize Theron, die lof kreeg door haar inzet voor de strijd tegen aids in Zuid-Afrika en op nummer drie staat. Ook onder andere paus Franciscus, Canadees premier Justin Trudeau, actrice Meryl Streep en de Dalai Lama stonden in de lijst. De volledige lijst kan je bekijken op de website van Ooom.

Extra donaties

Defoto van Anja die Hope hielp, ging de wereld rond. Dankzij de foto werd de organisatie van Anja, waarin ze verwaarloosde Afrikaanse kinderen helpt, extra in de kijker gezet. Sinds de foto’s op Facebook terecht kwamen, kreeg de organisatie van Loven al meer dan 1 miljoen dollar (ongeveer 900.000 euro) aan donaties.

LEES OOK. Zo ziet het uitgehongerde “behekste” jongetje Hope er intussen uit

Vrouw die uitgehongerd ‘behekst’ jongetje redde, verslaat president Obama als “meest inspirerende persoon van het jaar”
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees