Volleybal1ste divisie (M)Felco Gavere - Thomas Blancke helpt het tij keren voor Felco

“Wat een rare competitie”

“Wat een rare competitie”

Thomas Blancke voert met Felco Gavere de stand aan. Foto: Hendrik De Rycke

Gavere -

Na twee competitienederlagen op rij en 1-3 verlies in de strijd voor de Vlaamse beker won Gavere zijn duel met Zomergem met 3-1. Door de zege en na de nederlagen van de concurrentie voeren setter Thomas Blancke (27) en zijn maats weer de klassering aan.

Waar speelde je vroeger?

Thomas Blancke: “Ik ben een jeugdproduct van Ternat. Na mijn studies bleef ik in Gent hangen. Ik speelde er bij het A-team van VDK en later bij de Liga B-ploeg Zele-Berlare. Daarna behaalde ik met Ruiselede de titel die de promotie opleverde in eerste divisie. Bij Gavere is het mijn eerste seizoen. Ook libero Peter D'huyvetter maakte die overstap.”

Was er eigenlijk meer mogelijk?

“Omwille van vakantie was ik er niet bij in de verloren matchen tegen Komen en Moorslede. Daarmee verspeelde Gavere zijn voorsprong van zes punten. Dat we uit de Vlaamse beker zijn gewipt, is de verdienste van de tegenstander. We waren collectief niet op niveau en Booischot zette een sterke prestatie neer.”

Kregen jullie veel repliek van Zomergem?

“Die ploeg heeft meer mogelijkheden dan de klassering laat vermoeden. In de eerste set konden we opposite Tim Maenhout niet afstoppen. Hij werd vaak aangespeeld en scoorde naar hartenlust. Vanaf de tweede beurt was Gavere baas.”

Hoe verliep de match?

“Wij hadden in de eerste set steeds de leiding, maar in de eindfase wipte Zovoc over ons. In de tweede beurt hielden de gasten gelijke tred tot 13-13. Daarna wisten ze geen raad met de floatopslagen van Dries Op De Beeck, Theo Voorend en Pieter Van Durme. De 25-15 winst was het logische gevolg.”

Werden er wissels doorgevoerd?

“Michaël Gaca startte, maar werd in de tweede set vervangen door Jeroom Verplanken. Die begon moeizaam, maar viel goed in. In de slotset werkte hij af tegen een hoog percentage.”

Werden jullie nog bedreigd?

“In set drie moesten we lang achtervolgen, maar na de tweede technische time-out namen we de leiding over. Het is een rare competitie. De topploegen laten beurtelings steken vallen. Dit weekend was dat het geval voor Ename en Komen, maar Moorslede won al de vijfde keer op rij.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio