KorfbalTopkorfballeague - Ewald FrenschFloriant Merelbeke

“Ik kan mijn groep niets verwijten”

Merelbeke -

Floriant Merelbeke staat weer met beide voetjes op de grond. Na een sterke start in de zaalkorfbalcompetitie werden de Blue Sharks zaterdagavond voor eigen volk een zware 12-27 nederlaag aangesmeerd door meervoudig landskampioen Boeckenberg.

“Ik wist dat de kans bestond dat we dit zouden tegenkomen. Ik heb altijd al gezegd dat het behoud onze eerste betrachting was. Daar wijk ik nog altijd niet van af. Dit was een zware nederlaag maar ik kan mijn groep niets verwijten. Laat dit op het hoogste vlak een les zijn”, blijft Floriant-coach Ewald Frensch realistisch.

Boeckenberg, dat kan doorgaan als ‘het Anderlecht van het korfbal’ omwille van zijn vele landstitels en bekeroverwinningen, nam de wedstrijd meteen in handen. Maar Floriant liet zich niet uit zijn lood slaan en reageerde gevat. Het kwam eerst 2-2 nadien 4-4 gelijk. Het werd ineens 4-9 en daartegen had de thuisploeg geen verhaal al waren de treffers van Tom Van Houdt en tweemaal Lennert Impens wel lovenswaardig.

Bij de rust (6-15) was al duidelijk dat Floriant voor een onbegonnen zaak stond. “Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. We kregen nog wel enkele mooie kansen maar de afwerking stond niet op punten we verloren met heel zware cijfers”, aldus woordvoerder Wouter De Taeye.

Floriant beseft wel dat dit maar één wedstrijd is en dat het volgende week weer helemaal anders kan uitdraaien. “Het is geen schande om tegen dit Boeckenberg te verliezen. Maar volgende week wacht ons met de verplaatsing naar Voorwaarts weer een zware opdracht.”

Floriant Merelbeke prijkt na de tweede nederlaag in vier wedstrijden op een gedeelde vierde plaats. Niet slecht voor een debutant.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio