Petitie tegen (mogelijke) sluiting buurtbioscoop

De uitbater van Capitole, Jean-Claude Maes (links), haalde regelmatig mooie premières naar Aalter, zoals 'Tot Altijd' van Nic Balthazar en acteur Iwein Segers. Foto: mye

Aalter -

Als het van de uitbater afhangt, valt op zondag 5 maart 2017 het definitieve doek over de Aalterse Cinema Capitole. Jean-Claude Maes gooit de handdoek in de ring. Maar toch laat hij de deur op een kier staan.

Tot groot plezier van velen, blies Brusselaar Jean-Claude Maes (66) in 2008 de ter ziele gegane Aalterse Cinema Capitole opnieuw leven in. Het begin van een succesverhaal dat volgens een bericht op de site van de cinema evenwel zal eindigen op 5 maart 2017, omdat het huurcontract niet wordt verlengd en omdat de cinema plaats moet maken voor appartementen en garageboxen.

“Ik had het anders gewenst, maar het nieuwe huurcontract stelt onaanvaardbare voorwaarden zodat ik wel moet stoppen. Ik had graag nog enkele jaren voortgedaan”, zegt Maes. “Er is nog altijd een mogelijkheid om verder te doen, maar dit hangt niet van mij af. De bom van de mogelijke sluiting is gevallen, misschien dat er nu iets los komt.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees