Brugge Feest neemt afscheid van 2016 én ’t Zand

Op Oudejaarsavond steekt het Comité voor Initiatief nog één keer vuurwerk af boven ’t Zand. Volgend jaar verhuizen ze. Foto: mvn

Brugge -

Het afscheid van 2016 op Oudejaarsavond wordt ook een beetje het afscheid van 't Zand. Door de heraanleg zullen de festiviteiten volgend jaar op een andere locatie moeten plaatsvinden. “De Burg bijvoorbeeld, maar vuurwerk is daar niet mogelijk.”

Eerst het goede nieuws: dit jaar kan de overgang van oud naar nieuw opnieuw ingezongen worden op 't Zand. Want hoewel rond het plein de werken in kader van de heraanleg al begonnen zijn, is het plein zelf helemaal vrij.

Zo mag het Comité voor Initiatief zich opnieuw opmaken om met Brugge Feest net zoals de voorbije jaren zowat 10.000 feestvierders al zingend en met een groot vuurwerk naar 2017 te loodsen. Het zangfestijn begint om 23.45 en duurt tot 1.30 uur. De organisatie roept op om geen knalvuurwerk mee te nemen.

Dat zorgde jarenlang voor overlast op het evenement, al bracht de vorige editie beterschap. “Of de mensen vinden het zelf te gevaarlijk en te duur, of de preventie, met waarschuwingen op het grote scherm, heeft gewerkt. In ieder geval hopen we op eenzelfde scenario als vorig jaar”, zegt Eddie Vaneylen, voorzitter van het Comité voor Initiatief.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio