basketBAL2de Landelijke (M)Haantjes Oudenaarde - BS Waregem B - Alain D’Hulst en Haantjes Oudenaarde blijven na zege tegen Waregem op kop

“Alles goed onder controle”

Haantjes Oudenaarde - Waregem: Sam Verstraete baant zich een weg voorbij David Denoulet. Foto: Hendrik De Rycke

Oudenaarde -

Na een collectief sterke prestatie kon Haantjes Fireballs Oudenaarde zonder al te veel problemen BS Waregem B met 68-57 van zich afhouden. De ploeg van coach Alain D'Hulst blijft zo samen met Falco B aan de leiding in tweede landelijke A.

Een voorstelling van de jeugd en met de komst van Waregem B een halve derby op de affiche, meer was er niet nodig om de Oudenaardse sporthal het voorbije weekend stevig gevuld te krijgen. Waren de bezoekers bij aanvang van de competitie als nieuwkomer nog getipt als één van de gevaarlijke outsiders, dan leert de huidige rangschikking dat vooral het gebrek aan scorend vermogen de jeugdige Waregemnaars veroordeelt tot een rol in het tweede deel van het peloton.

Tot deze vaststelling kwam ook Haantjes-coach Alain D'Hulst. “Van bij de aanvang hadden we eigenlijk de match behoorlijk onder controle. Waregem heeft een goede, jonge ploeg, maar met een agressieve defense zetten we hen aardig klem.”

“We blokkeerden hun penetraties, waardoor ze terugvielen op hun afstandsshots. Daar precies ligt hun achilleshiel, want ze gooiden er een aardig pak naast. Eigenlijk was de match bij de rust en met een kloof van 18 punten in ons voordeel al gespeeld, maar daarna sloop in de tweede helft die typische nonchalance van de vroegtijdige winnaar in onze rangen. Het werd allemaal iets lakser, waardoor de bezoekers nog enigszins konden milderen. Met Gillis Mestdagh (14 punten), Kristof Callebaut (12 punten), Jonas Maertens (12 punten) en Laurent De Boel (10 punten) hadden we niet alleen vier man in de dubbele cijfers, maar ook de rest van de ploeg zorgde voor een breed gedragen geheel.”

“Zo haalden we verdiend de volle buit binnen. Wat me ook gelukkig maakt, is dat we zoals eerder al aangehaald langzamerhand onze vele geblesseerden aan het recupereren zijn. Alleen Niels De Lepeleire en Jonas Dupont liggen voorlopig nog in de lappenmand, net als Nicola Destadsbader overigens. Wat betekent dat we op zijn minst de match tegen Deerlijk nog zonder hen moeten aanpakken. Dat wordt dus nog even doorbijten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio